Borriana crea un aparcament per a uns 100 vehicles en el polígon industrial del camí Fondo

Borriana crea un aparcament per a uns 100 vehicles en el polígon industrial del camí Fondo
06/12/2020 -

L’Ajuntament de Borriana ha iniciat les obres per a l’execució d’un aparcament amb una capacitat aproximada entre 90 i 100 vehicles en el polígon industrial del camí Fondo, per a tractar de solucionar els problemes d’aparcament que existeixen en aquesta zona. Aquesta actuació, segons ha avançat el regidor de Serveis Públics, Vicent Aparisi, s’emmarca dins de les actuacions previstes en el pla provincial 135 de 2020, que inclou, a més, la pavimentació i adequació de diversos vials del municipi.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el regidor de Serveis Públics, han visitat les obres de millora de diferents vials del municipi en aplicació del Pla 135, de Cooperació Provincial per a Obres i Serveis de la Diputació de Castelló. L’execució global dels treballs està valorada al voltant de 113.000 euros, dels quals gran part seran sufragats amb les ajudes del pla 135 de la Diputació de Castelló i, la resta, amb fons municipals.

Respecte a les obres de l’aparcament en el polígon industrial del camí Fondo, que van començar amb la signatura de l’Acta de replanteig el passat 20 de novembre, es realitzen en una parcel·la de propietat municipal d’uns 2.100m² al costat del carrer Osca, realitzades per la mercantil Pavasal

Vicent Aparisi ha explicat la necessitat d’habilitar el solar com a nou aparcament per a alleujar la situació d’estacionament i de trànsit. També s’ha referit a l’import dels treballs d’adequació, que després de la baixa de l’empresa, ascendeix a 76.969,16 euros (IVA inclòs) i el termini d’execució és de 25 dies, per la qual cosa, ha assegurat, “es preveu la finalització de les obres per a la tercera setmana de desembre”.

A més de les obres de l’aparcament i dins del Pla provincial 135, s’estan acabant els asfaltats i les millores del ferm al carrer Mariano Benlliure, en els trams més deteriorats del camí Ballester, en el tram del camí l’Eccehomo, des del camí Xamussa al camí la Grandona, i en el camí del Masquemado.

Igualment, s’han realitzat tres reductors de velocitat tipus ‘esquena d’ase’ en el camí la Cossa a Santa Bàrbara, en resposta a una petició dels veïns i veïnes de la zona, per l’excessiva velocitat a què, segons el veïnat, circulen alguns vehicles en accedir a la via i com a millora per a la seguretat viària.

En les visites, els representants municipals han pogut comprovar com ja s’han condicionat la major part de les zones. Tal com ha explicat l’alcaldessa, “estem molt satisfets de vore com les inversions de la Diputació de Castelló en el municipi han donat els seus fruits, a l’hora tant de disposar d’aquests fons com de poder triar i coordinar les actuacions i treballs des de l’Ajuntament”.

Asfaltat del camí Vell de Llombai

Paral·lelament, però ja amb fons estrictament municipals, l’Ajuntament ha executat i finalitzat les obres d’asfaltat del camí Vell de Llombai, que comprèn l’asfaltat i millora en el tram que va des de l’Av. del Transport al camí de Baix. La longitud del tram asfaltat és de 641m i l’ample és de 8,85 m.

Per a la qual cosa, s’ha previst la col·locació d’una capa de 4cm d’aglomerat asfàltic sobre la calçada actual, prèviament sanejada en aquelles zones que estaven més deteriorades amb una capa de regularització de 3cm d’aglomerat asfàltic.

Les obres s’han adjudicat a la mercantil Pavasal per l’import de 36.179 euros (IVA inclòs) i han sigut finançades íntegrament per l’Ajuntament de Borriana. El passat 23 de novembre van començar les obres amb l’Acta de replanteig i el termini d’execució és de 20 dies.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari