La Policia Local realitzarà cursos preventius en els centres escolars del municipi sobre el problema de la ludopatia

A proposta de l’equip de govern municipal davant la preocupació manifestada per mares, pares i docents com a conseqüència de la proliferació de cases d’apostes, tant físiques com virtuals

La Policia Local realitzarà cursos preventius en els centres escolars del municipi sobre el problema de la ludopatia
27/09/2019 -

La Policia Local de Borriana, a través de la Unitat de Relacions amb la Comunitat Escolar (URCE) i a proposta de l’equip de govern municipal, preveu realitzar cursos sobre el problema de la ludopatia en els centres escolars del municipi, durant aquest curs escolar 2019/2020 que acaba de començar.

Es tracta de xarrades a l’alumnat perquè coneguen i tinguen consciència sobre el problema de la ludopatia, davant la preocupació manifestada per mares, pares i docents com a conseqüència de la proliferació de cases d’apostes, tant físiques com virtuals, ja que en són moltes les aplicacions que es publiciten en televisió i altres mitjans que exposen els joves a aquests riscos.

Segons ha manifestat la Policia Local, els menors constitueixen un col·lectiu “especialment vulnerable” en aquest tipus d’activitat i tenen “una major probabilitat de patir aquest tipus de trastorn que constitueix el joc compulsiu, “per les seues característiques i les del joc”.

Amb la finalitat de prevenir aquestes conductes d’addicció al joc i conscienciar sobre els problemes derivats, la URCE ha contactat amb la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) perquè personal expert en la matèria col·labore en aquesta tasca preventiva.

Les xarrades als joves seran a càrrec de Pedro Cuesta, psicòleg expert en conductes addictives adscrit a la UPCCA de Borriana i en aquests moments s’està elaborant l’agenda perquè els centres educatius que desitgen incorporar aquesta activitat per al seu alumnat determinen les dates i horaris d’impartició.

Paral·lelament, la Policia Local de Borriana, a través de l’Àrea de Prevenció (Prevenpol) ha augmentat la vigilància a l’entorn d’aquest tipus d’activitats per a prevenir l’accés dels menors a aquestes.

Mitjançant la conscienciació i la prevenció, l’Ajuntament pretén intervenir en una problemàtica que s’ha vist potenciada per les noves tecnologies i una regulació que ha esdevingut antiquada i que està sent objecte de revisió per part de la Generalitat Valenciana, que és l’administració amb competència en matèria de joc.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari