Borriana acull el 'Dia de l'Esport' de la Fundació Trinidad Alfonso aquest 2021

Borriana acull el 'Dia de l'Esport' de la Fundació Trinidad Alfonso aquest 2021
30/03/2021 -

La Fundació Trinidad Alfonso celebrarà enguany la sisena edició del Dia de l’Esport demà, 31 de març, a Borriana, amb l’objectiu de mobilitzar tot l’alumnat de la Comunitat Valenciana. Es tracta de contribuir al fet que la Comunitat Valenciana es convertisca durant aquesta jornada en una festa de l’esport i la convivència, i a difondre els valors i beneficis de la pràctica esportiva entre la població escolar.

En aquesta ocasió, la commemoració d’aquest dia s’ha hagut d’avançar pel fet que el Dia Mundial de l’Activitat Física, que és el 6 d’abril, coincideix amb les vacances escolars de Setmana Santa. L’acte principal i representatiu de l’efemèride tindrà lloc enguany a Borriana perquè, segons ha destacat l’organització, és una localitat bolcada amb la promoció de l’activitat física i la salut entre els més joves, i en tots els centres educatius.

D’aquesta manera, es reconeix el seu Pla Estratègic de Promoció de l’Activitat Física i l’Esport en edat Escolar ‘Pla Pati’, que ja va obtenir el Premi NAOS 2018 del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social. A més, també valoren que tots els centres educatius de la localitat són centres educatius promotors de l’activitat física i l’esport (CEPAFE), i que sempre participen en els projectes impulsats per la Fundació i la GVA: Dia de l’Esport, Esport a l’Escola i Esport a l’Escola +1.

El Dia de l’Esport 2021 serà el més multitudinari, solidari i esperat després que en 2020 no es poguera celebrar en els centres educatius a causa de la situació sanitària. Així, prop de 290.000 xiquets realitzaran demà una jornada ludicoesportiva i compartiran els valors de l’esport, amb la participació de 762 centres educatius de la Comunitat Valenciana que s’han inscrit prèviament, 234 d’Alacant, 121 de Castelló i 407 de València, la qual cosa suposa la xifra més alta de totes les edicions celebrades fins avui.

La iniciativa, impulsada per la Direcció General d’Esport de la Generalitat i la Fundació Trinidad Alfonso, pretén que tots els xiquets i xiquetes dels centres educatius de la Comunitat Valenciana realitzen una jornada d’esport, al marge de la seua classe habitual d’Educació Física, per a commemorar el Dia Mundial de l’Activitat Física.

L’acte principal de Borriana comptarà amb la participació de l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, representants de la Fundació Trinidad Alfonso, la diputada d’esports de la Diputació de Castelló, Tania Baños, i representants de la corporació. Després de l’acte institucional en el Complex Esportiu Municipal Llombai, visitaran un dels centres escolars de la ciutat.

En aquesta edició del Dia de l’Esport participen sis centres educatius del municipi, concretament el CEIP Cardenal Tarancon, CEIP Josep Iturbi, CEIP Pare Vilallonga, CEIP Novenes, Vila Fàtima i Salesians, que durant la jornada comptaran amb la presència d’esportistes ‘il·lustres’ com Fernando Romay, César Sempere i Claudia Conte, que acompanyaran l’alumnat en aquest dia especial de l’esport, i amb activitats relacionades al voltant de la cita esportiva clau d’enguany dels Jocs Olímpics o Paralímpics, i l’Eurobasket femení.

A més d’implicar-se en aquest Dia de l’Esport, cadascun dels centres involucrats pot participar en un concurs amb l’elaboració d’un vídeo amb les activitats fetes al llarg del matí.

En les primeres edicions, només per participar, cada centre educatiu rebia un lot de material esportiu valorat en més de 120 euros. Enguany, cada centre educatiu ha pogut triar si rebia el lot o, per contra, preferia que els 120 euros foren donats a una entitat solidària. Un total de 116 col·legis han triat aquesta segona opció, per la qual cosa la Fundació Trinidad Alfonso destinarà els diners a aquesta entitat.

El projecte solidari triat ha sigut ‘Mueve-T’, de la Fundació Dasyc, dirigit a la prevenció i suport a menors de tres a 16 anys i famílies en risc d’exclusió social. Aquesta fundació utilitza l’esport com a mitjà d’integració social, aprenentatge d’hàbits saludables, desenvolupament físic, adquisició de normes, socialització, utilització del temps lliure, resolució de conflictes i autocontrol de les conductes violentes, entre altres. El projecte té un abast d’uns 200 beneficiaris i es desenvolupa en la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari