Borriana inicia l'elaboració de l'estudi diagnòstic sobre el perfil sociourbanístic

Amb l’objectiu d’afavorir la inclusió social i millorar la resolució de conflictes socials

Borriana inicia l'elaboració de l'estudi diagnòstic sobre el perfil sociourbanístic
27/09/2019 -

L’Ajuntament ha iniciat aquesta setmana les tasques de l’elaboració de l’Anàlisi i Diagnòstic del Barri la Bosca, des d’una perspectiva espacial i social cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, en el marc del programa operatiu de creixement sostenible 2014-2020.

Així, els sociòlegs ja han començat a establir els grups i avui a realitzar les entrevistes a les àrees de govern municipal d’interés per al projecte, tècnics d’aqueixes àrees, representants dels partits polítics amb representació municipal i agents socials, grups que poden ser d’interés per a la fase participativa del diagnòstic i fer les aportacions o correccions que consideren necessàries.

Segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, Bruno Arnandis, la redacció de l’estudi diagnòstic sobre el perfil sociourbanístic del barri es preveu que estarà llest a finals d’any, incloent-hi l’elaboració de propostes d’intervenció social i urbanística.

Entre altres qüestions, el document plantejarà mesures concretes per a evitar la marginalitat, potenciar la resolució de conflictes socials, i afavorir la inclusió social dels veïns en situació de pobresa.

Arnandis ha assegurat que els sociòlegs realitzaran durant quatre setmanes consecutives un diagnòstic del barri, realitzant entrevistes i establint grups de treball. La previsió del Consistori és “activar totes les mesures que suggerisca l’estudi en un horitzó de tres anys”.

Paral·lelament, per a millorar l’estètica urbana de la Bosca l’Ajuntament ja ha adjudicat les obres de regeneració urbana del barri a l’empresa RAVI per un import de 673.492 euros distribuïts en dos anys. Aquesta actuació suposa l’inici de la conversió dels carrers la Bosca i Miguel Ángel en un bulevard, amb voreres més amples.

El responsable municipal d’Urbanisme ha indicat que totes dues iniciatives suposen l’inici per a la regeneració global del barri la Bosca amb la finalitat de convertir la zona en un ampli bulevard i dotar-la de més espai per als vianants, per a afavorir la inclusió social i la regeneració urbana.

Es tracta d’una de les intervencions prioritàries de l’equip de govern en aquesta nova legislatura que s’emmarca en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi), dins de les mesures per a promoure la inclusió social i lluitar contra la pobresa i qualsevol forma de discriminació.

Arnandis ha recordat que el barri la Bosca s’enquadra precisament en l’apartat de la regeneració física, econòmica i social d’àrees desfavorides, perquè “és un dels més desfavorits del municipi, amb un elevat nombre de persones migrants concentrades en dos blocs de cases situats al carrer Thomas Alba Edison, amb unes zones interiors públiques en molt mal estat”.

Una intervenció que compta amb una inversió de prop de 700.000 euros cofinançada en un 50% per la Unió Europea i que s’executarà en un màxim de 7 mesos. Les obres començaran, als carrers la Bosca, Miguel Ángel i Thomas Alba Edison, ha indicat el regidor d’Urbanisme.

Al carrer la Bosca s’ampliarà la vorera Est fins als 4 metres d’amplària, eliminant aqueixa línia de pàrquing. Al carrer Miguel Ángel, s’ampliarà la vorera Est uns 2,2 metres més, per la qual cosa també desapareixeran les places d’aparcament d’aqueix costat. En tots dos casos es renovaran les xarxes d’aigua potable, clavegueram i telefonia, se soterraran els cables d’alta tensió i se substituiran els fanals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari