Borriana inicia el compte arrere per a unes Falles 2021 que mantindran la seua essència

Del 8 al 12 d’octubre, les 19 comissions falleres de Borriana no renunciaran a la pólvora, la música i les cercaviles entorn dels monuments

Borriana inicia el compte arrere per a unes Falles 2021 que mantindran la seua essència

En poc més de dues setmanes, les 19 comissions falleres de Borriana tornaran a viure la seua festa més gran mantenint la seua essència però adaptant-se als protocols sanitaris contra el coronavirus. Així ho ha destacat aquest matí la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, que ha subratllat que “no són unes Falles atípiques, sinó unes més necessàries que mai”.

En concret, la regidora ha desgranat la programació de les Falles 2021 de Borriana, que se celebraran del 8 al 12 d’octubre, encara que aquest cap de setmana serà el tret d’eixida amb el nomenament de Pepet com a Fill Predilecte de Borriana el pròxim 25 de setembre i amb l’Anunci que, en substitució de la tradicional Crida, deixarà clar que les festes josefines han tornat.

Molina ha explicat que, des del seu punt de vista, aquestes Falles no han de veure’s com a “atípiques”, sinó com unes festes que són “més necessàries que mai”. “Les comissions i els comerços volen Falles. Necessitem tancar un capítol i començar un altre, perquè la pandèmia i la suspensió de les Falles ha suposat un impacte molt major del qual semblava a nivell emocional i a nivell econòmic. Ara cremarem tot el dolent que ha passat”, ha assenyalat.

I és que, malgrat la pandèmia, Borriana no renunciarà als actes més destacats. Comptarà amb la tradicional plantà i cremà, un programa de pirotècnia, Nit del Foc, ofrena i les comissions podran celebrar aquests dies seguint amb els protocols sanitaris. En cadascuna d’elles, hi haurà responsables COVID i hauran de funcionar amb les mateixes normes d’hostaleria si no hi ha canvis per part de la Generalitat en aquest protocol.

Per això, s’adaptaran aquests actes que suposen aglomeracions, amb “el desdoblament dels castells, la protecció perimetral de la cremà amb doble barrat per a separar a les comissions del públic, la ubicació de cada comissió en llocs específics per a evitar aglomeracions durant la mascletà o el coordinador covid que tindrà cada comissió“, en paraules de la presidenta de Junta Local Fallera.

Programació 2021

La setmana festiva començarà el divendres 8 d’octubre a la vesprada amb la visita de les reines a la plantà dels 19 monuments fallers. L’endemà, dissabte 9, es farà lliurament dels premis a les millors falles, després del qual les reines visitaran a les guanyadores de la Secció Especial. Cal recordar que enguany, de manera excepcional, totes les falles obtindran premi com a tancament d’aquest cicle faller marcat per la pandèmia.

En aquesta ocasió, per a evitar aglomeracions, les nominacions i els premiats s’aniran anunciant a les 17 hores en directe des del tapís de la plaça Major, fins on acudiran les comissions falleres a partir de les 18.30 hores, de manera escalonada, per a rebre les banderoles.

El diumenge 10 i el dilluns 11, al matí, les reines faran les visites oficials a les comissions, cada dia a dos sectors de la ciutat, i visitaran durant tot el dia les paradores, on rebran de la seua part el títol de ‘Falleres d’Honor’. A més, en totes dues jornades es podrà gaudir de la mascletà, que serà llançada a les 14 hores des de la plaça de l’Hereu.

D’altra banda, aqueix diumenge de 17h a 20h el Consell Local de la Joventut organitzarà les activitats de dinamització i debat d’OpinaJove en la plaça Rafael Martí de Viciana (coneguda popularment com a plaça de les Gallines), per a promoure la participació i analitzar les necessitats de la gent jove de Borriana.

El dilluns a la nit, a les 21h, serà el torn de la Nit del Foc, el tret d’eixida del qual ho donarà una palmera disparada des de l’Ajuntament, seguida d’un castell de focs artificials llançat simultàniament des de tots els emplaçaments on hi haja una falla.

El dimarts 12 d’octubre, a les 10.30h, serà el torn de la tradicional ofrena de flors a la patrona de Borriana, la Verge de la Misericòrdia, que iniciarà el seu recorregut des del col·legi dels Salesians per a culminar en el tapís instal·lat en la plaça Major. L’acte culminarà amb una mascletà que es llançarà des de la plaça de l’Hereu quan finalitze l’ofrena.

Finalment, el foc purificador posarà el fermall d’or a aquestes falles tan singulars amb la cremà, a les 20h les infantils, i a les 22 hores les grans, i amb la vista posada en el ressorgiment faller del març vinent de 2022.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari