Borriana començarà dimarts el servei pilot de reciclatge orgànic amb 100 contenidors marrons

Borriana començarà dimarts el servei pilot de reciclatge orgànic amb 100 contenidors marrons
20/12/2020 -

Aquesta setmana han començat a arribar a Borriana els 100 contenidors marrons destinats exclusivament a la recollida de residus orgànics procedents de restes de menjar, fruita o verdura, segons ha assenyalat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont.

La implantació del contenidor marró en el municipi és una experiència pilot, amb la distribució inicial de 100 contenidors de 1.200 litres distribuïts en diferents zones de la ciutat. L’alcaldessa ha explicat que entre avui i demà dilluns s’acabarà la instal·lació amb precinte i dimarts que ve, 22 de desembre, començarà a funcionar “per primera vegada” el servei de recollida de residus orgànics.

Una iniciativa que, segons el parer de l’alcaldessa, “incrementa l’eficàcia de la recollida selectiva, la qual cosa redundarà en l’interès mediambiental i suposarà un benefici econòmic per al municipi i la ciutadania, ja que com més és recicla menor és el cost de la gestió del servei de residus”.

Sobre aquest tema, l’alcaldessa ha precisat que dels 100 contenidors inicials, el consistori n’adquireix en propietat 89, mentre que els 11 restants són cedits per la concessionària Fobesa.
Amb aquesta millora en la gestió dels residus urbans, ha destacat Maria Josep Safont, l’Ajuntament “fa un pas més en el compliment del Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana”, i ha afegit que es tracta “d’una aposta important en compliment de la normativa europea per a la recollida selectiva i el tractament de residus a la ciutat”.

Respecte a la ubicació dels 100 contenidors nous inicials, l’alcaldessa ha assenyalat que, com a norma general, s’ha seguit el criteri de situar un contenidor marró en cadascuna de les zones on es troben altres contenidors de reciclatge de plàstic, paper-cartó, vidre i fracció resta.

Aquesta acció és el pas previ a l’ampliació de la instal·lació de contenidors marrons per a la implantació definitiva, de forma gradual, de la xarxa del servei de reciclatge orgànic i de la xarxa de recollida associada en tot el municipi. L’experiència pilot, ha manifestat l’alcaldessa, “permetrà arreplegar la informació necessària per a estendre aquest servei a tota la ciutat, de forma escalonada”.

La recollida del nou contenidor marró destinat al residu orgànic o ‘bioresidu’ és realitzarà diàriament per Fobesa, empresa concessionària, i suposarà una ampliació del servei de recollida de fems, amb un increment d’uns 85.000 euros anuals per al municipi.

L’objectiu és que els famílies puguen separar també els residus orgànics compostos de matèria biodegradable procedents de restes de menjar, aliments, verdures, ossos, corfes d’ou, de clòtxina, pòsits de cafè i infusions; taps de suro, sense afegits de plàstic o altres materials; mistos i serradures; paper de cuina brut, tovallons de paper usats i xicotetes restes de jardineria, entre d’altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari