Borriana mantindrà els tres dies no lectius de la localitat en falles per als escolars

arxiu

Borriana mantindrà els tres dies no lectius de la localitat en falles per als escolars
11/02/2021 -

El Consell Escolar Municipal de Borriana ha ratificat l’acord de juliol de 2020 sobre els tres dies no lectius de caràcter local que conformen el calendari escolar de tots els centres educatius de la ciutat durant l’actual curs acadèmic 2020-2021.

Així, en la reunió extraordinària presidida pel regidor d’Educació, J. Ramon Monferrer, s’ha acordat mantindre com a dies no lectius per al municipi de Borriana els dies 16, 17 i 18 de març, després de la decisió d’ajornar la celebració de les Falles 2021, a més de les festes locals els dies 8 de setembre, festivitat de la Misericòrdia, i 3 de febrer, Sant Blai.

El regidor d’Educació ha recordat que, com a conseqüència de l’actual situació de pandèmia i de les mesures sanitària, l’Ajuntament va confirmar el 21 de gener l’anul·lació de la celebració de les Falles per a les dates tradicionals del mes de març i, des d’aleshores, “hem mantingut reunions amb els centres escolars a través de les direccions amb la finalitat d’arreplegar les propostes i l’opinió de tota la comunitat educativa (direcció dels centres, claustres, consells escolars i les AMPA) per a valorar-les i prendre una decisió consensuada”.

Segons ha precisat Monferrer, s’han realitzat consultes en tots els centres escolars del municipi, perquè valoraren la situació i perquè donaren a conèixer la seua opinió, i entre les diferents propostes, ha assegurat, “la que més suport ha aglutinat ha estat la de mantindre les dates actuals del 16,17 i 18 de març, que ha sigut també la que s’ha aprovat per assentiment en el Consell Escolar Municipal”.

D’aquesta manera, la reunió celebrada per via telemàtica ha resolt l’enigma i manté el calendari per als centres escolars que, finalment, no patirà cap modificació i els escolars tindran 3 dies consecutius de festa, del 16 al 18 de març, als quals se sumarà el divendres 19 de març, que és festiu, juntament amb el cap de setmana.

Sobre aquest tema, Monferrer ha defensat que la decisió és “lògica” i “positiva” i ha adduït a criteris pedagògics com “respectar la planificació escolar i la programació de l’activitat acadèmica en els centres educatius”. Al mateix temps, la majoria dels centres consideren que aquests dies lliures de març són necessaris per a fer una “parada pedagògica per a l’alumnat i el professorat en un curs tan dur com aquest, en què els centres educatius mantenen l’activitat i, en l’actual context de pandèmia, proporcionen una estabilitat i una seguretat per a la població infantil i juvenil de la ciutat que contribueixen de manera essencial a una normalitat necessària per al conjunt de la societat ”.

Períodes lectius

Aquest curs escolar 2020-2021, les activitats escolars lectives de l’alumnat d’Educació Infantil i Educació Primària comportaran entre 865 i 875 períodes lectius, mentre que en els dos primers cursos d’Educació Secundària Obligatòria, s’impartiran entre 1.045 i 1.057 períodes lectius.

En tercer i quart curs d’Educació Secundària Obligatòria s’afigen dos períodes lectius setmanals més als previstos en l’apartat anterior. Els centres que impartisquen Batxillerat i cicles formatius de Formació Professional ajustaran les seues hores lectives al que s’estableix en els corresponents reials decrets pels quals s’aproven els respectius títols i s’estableixen els currículums vigents.

Vacances i festius

Quant a les vacances escolars a la Comunitat Valenciana, es van establir els períodes de vacances de Nadal, del 23 de desembre al 6 de gener, i de Setmana Santa, de l’1 al 12 d’abril. Així mateix, el 9 d’octubre, Dia de la Comunitat Valenciana; el 12 d’octubre, Festa Nacional d’Espanya; el 8 de desembre, Dia de la Immaculada, i el 19 de març, Sant Josep.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari