Borriana reivindica més inversions de Generalitat per a impulsar el Port

Borriana reivindica més inversions de Generalitat per a impulsar el Port
23/03/2021 -

L’Ajuntament de Borriana ha tornat a traslladar a la Generalitat Valenciana les demandes prioritàries del municipi sobre la remodelació integral del port, quant a infraestructures públiques portuàries, administració de costes, i gestió i explotació de ports de competència autonòmica, segons ha manifestat el regidor delegat de Poblats Marítims i Serveis Públics, Vicent Aparisi, que ha qualificat les demandes de “treballs reivindicats des de fa molt de temps”.

Entre les reivindicacions, Aparisi ha destacat com a prioritàries per a enguany que la Generalitat contemple “la redacció dels plecs per a la reforma i adequació del Moll de Llevant i la seua execució encara pendent, per a donar solució com més prompte millor, ja que es troba en un estat de degradació lamentable, amb deficiències acumulades de més de 20 anys”.

Unes obres que a més, ha precisat el regidor, podran servir també per a “resoldre el problema de gran importància endèmica de la via del port que origina a les embarcacions des de la seua construcció entre 1924 i la immediata postguerra, prolongant l’escullera de llevant entre 150 i 200 metres”.

L’equip de govern municipal i els usuaris del port, ha assegurat l’edil, mantenen des de fa anys la reivindicació que el Moll de Llevant requereix la redacció del projecte i la inversió precisa per a la reparació i manteniment del dic de contenció d’arena, que corregisca les deficiències i repare els danys registrats en aquesta infraestructura”.

També s’ha referit a la petició realitzada des de l’Ajuntament a la Generalitat de construir enguany una nova tira de casetes de pertrets per a pescadors i d’instal·lar un espai cobert, un magatzem per a estendre les xarxes que permetrà que els mariners no estiguen al sol i que es millore la imatge de la zona”.

Dragatge

D’altra banda, Vicent Aparisi ha recordat que dins de la necessària remodelació integral del port de Borriana, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha anunciat que té previst invertir 824.601 euros en obres d’emergència per a reparar els danys causats pels últims temporals en el Port de Borriana, amb un nou dragatge.

En aquest sentit, ha mostrat la seua satisfacció perquè “es faran obres d’emergència davant la falta de calat del canal d’accés al port, per a resoldre un problema endèmic de la bocana des de la seua construcció entre 1924 i la immediata postguerra”.

Es proposa el dragatge del port amb un volum aproximat de 82.000 m3. L’àrea de dragatge abasta una àrea total de 102.295 m² i el seu objectiu és millorar els calats de la bocana, canal d’accés al port i part exterior de la dàrsena. Així mateix, es planteja reintegrar el material a la dinàmica sedimentària, ja siga per a l’ús en la recuperació o manteniment de platges, o ja siga transvasant el sediment retingut a una zona hidrodinàmicament activa mitjançant aportació en zona de poca profunditat.

Igualment, Aparisi ha manifestat el seu agraïment perquè la Conselleria de Política Territorial va anunciar a finals de l’any passat que habilitarà un espai d’integració en el recinte del port de Borriana, unes noves dependències, dissenyades fonamentalment per a l’ús de les tripulacions de vaixells que facen treballs humanitaris, i suposaran una inversió de 100.000 euros.

L’adequació del nou espai tindrà un termini d’execució al voltant de tres mesos i consistirà en la instal·lació de cuina, lavabos, dutxes i un canviador per a bebés per a facilitar la neteja personal i de roba. Sobre aquest tema Aparisi ha valorat aquesta infraestructura com a “imprescindible per a tota la comunitat portuària de Borriana”.

A més, el responsable municipal ha recordat que aquest exercici 2021, està prevista la licitació del plec per a la redacció del projecte d’obra Port-Ciutat, una iniciativa que pretén millorar tant les dotacions de la zona portuària com el contacte, les comunicacions i accessibilitat de la zona amb el conjunt del terme municipal i el nucli urbà.

Una actuació que plasmarà els diferents treballs i accions a desenvolupar en la zona portuària que serviran per a “augmentar, millorar i fer molt més profitosa la relació del nostre port amb la resta de la ciutat, i realçar la instal·lació portuària, un emplaçament clau tant per al desenvolupament de la ciutat com per a l’aprofitament com a zona d’oci, de pràctica esportiva o de visita i trobada”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari