Borriana mostra a la ciutadania el nou edifici dels Serveis Socials municipals

Borriana mostra a la ciutadania el nou edifici dels Serveis Socials municipals
30/03/2023 -

L’Ajuntament de Borriana mostrarà a la ciutadania el nou edifici dels Serveis Socials municipals en una jornada informativa de portes obertes prevista per a demà divendres 31 de març de 10 a 13 hores. Un edifici que conjumina i concentra tots els serveis socials, després de les obres de condicionament i de reforma integral de l’antic ambulatori del carrer València, que ja ha sigut equipat i compta amb tots els permisos oportuns, segons ha anunciat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont.

Amb aquesta jornada, ha explicat l’alcaldessa, “volem donar a conèixer als veïns i les veïnes i a les entitats socials aquesta nova infraestructura que reubica i concentra els Serveis Socials municipals, fins ara dispersos, i acaba definitivament amb la provisionalitat de les deficients dependències actuals per a situar-los en aquest edifici modern i renovat, que millora els serveis d’atenció al públic”.

Maria Josep Safont, amb bona part de la corporació, ha participat en la jornada i ha mostrat la seua satisfacció pel trasllat al nou edifici, perquè són unes instal·lacions que, a judici seu, “dignifiquen els serveis socials municipals”, i que ha qualificat de “modernes, espaioses i eficients, i compleixen amb les expectatives i necessitats del personal, dels equips professionals i de la ciutadania”.

Amb el nou edifici, ha assenyalat Safont, “mostrem una imatge digna i renovada” dels Serveis Socials municipals i, alhora, “oferim uns serveis més moderns, professionals, pròxims i inclusius”. Sobre aquest tema ha avançat que el trasllat definitiu dels serveis està previst es realitze de l’11 al 14 d’abril, i l’obertura definitiva es preveu per al 18 d’abril.

Una obertura que, ha declarat l’alcaldessa, s’ha dilatat en el temps a causa de “retards en el final de les obres i també en alguns tràmits per permisos i autoritzacions que s’han demorat més enllà del que hauria estat desitjable”. Sobre aquest tema ha recordat que l’edifici va finalitzar les obres al novembre i al desembre va ser equipat.

El nou edifici, en què es comparteix una zona amb l’Oficina d’Atenció i Informació de la Seguretat Social (CAISS) de l’Institut Nacional de la Seguretat Social, ha subratllat l’alcaldessa, compleix amb l’objectiu de “millorar les instal·lacions de l’antic edifici i revifar i dinamitzar l’entorn de la zona urbanística de la Bosca, amb la finalitat de progressar dia a dia i incidir positivament en la gestió de les necessitats socials de la ciutat de Borriana”.

Maria Josep Safont també ha assenyalat que les obres de remodelació i reforma de l’edifici han suposat la millora completa de l’edifici preexistent que ocupa una parcel·la amb una superfície de 879m², amb la conservació de l’estructura, cobertes i parcialment els tancaments, amb una inversió d’1.710.000 euros. L’actuació ha sigut cofinançada al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi) del Programa Operatiu de Creixement Sostenible.

Les obres de reforma, ha indicat l’alcaldessa de Borriana, adjudicades a Urbamed Infraestructures SL, ha comprès dos actuacions clarament diferenciades, en les quals la major part de l’edifici s’ha destinat a la recol·locació dels Serveis Socials i, d’altra banda, part de la superfície de la planta baixa, que ja es va habilitar el setembre de 2021, s’ha destinat com a local independent a les oficines del CAISS.

L’equipament i el mobiliari, es van adjudicar amb un pressupost de 132.000 euros que l’Ajuntament tenia reservats d’una modificació de crèdits de part dels romanents, i també aprofitant mobiliari ja existent.

Procés

Maria Josep Safont ha mostrat la seua satisfacció per la realització d’un objectiu que s’ha pogut realitzar “per fi”, després d’un llarg procés i reiterades peticions i gestions des de l’any 2012, que va finalitzar amb la signatura a finals de l’any 2019 de l’acord de cessió d’ús per 30 anys de l’edifici per part del Govern de l’Estat a favor de l’Ajuntament de Borriana, “qüestió fonamental per a rebre els diners dels fons Feder per a la rehabilitació de l’edifici”, ha aclarit.

Sobre aquest tema, ha puntualitzat que l’antic ambulatori era “un edifici situat dins del nucli urbà, de propietat estatal, en desús i un estat de preocupant abandonament durant més de 15 anys”. En aquest sentit, ha recordat que l’edifici albergava, fins a 2003, el Centre de Salut del municipi que va quedar en desús després de la inauguració del nou Centre de Salut.

Amb l’entrada de la nova corporació en 2015, ha afirmat la primera edil, l’equip de govern “va reprendre la reivindicació, realitzant continus i efectius contactes amb tots els estaments implicats, a fi de modificar la temporalitat de la cessió que impedia l’aplicació de subvencions dels Fons Feder per a la rehabilitació de l’edifici.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari