Borriana, nova seu d'Imaginària Photography Festival en la seua XX edició

Borriana, nova seu d'Imaginària Photography Festival en la seua XX edició
02/05/2022 -

Borriana serà nova seu en la XX Imaginària Photography Festival, organitzat per la Universitat Jaume I i coproduït pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, que en aquesta edició posa l’èmfasi en obres referents per la seua qualitat tècnica, narrativa i conceptual, i recupera el caràcter nacional i internacional d’antany, encara que sense deixar d’atendre i potenciar als col·lectius i noms locals.

A la cita fotogràfica, que se celebrarà entre el 12 de maig i el 18 de juny, enguany s’uneixen dos espais expositius nous, el centre la Marina del Grau de Castelló i la Cambra Agrària de Castelló, a més d’incloure Borriana com a nova seu. La proposta d’enguany destaca per la seua versatilitat, amb treballs de fotoperiodisme, investigació, experimentals i conceptuals, raó per la qual podem afirmar que es tracta d’una edició bastant eclèctica”.

A Borriana, l’exposició sota el títol “Una segona vida” s’inaugurarà el 17 de juny al claustre del CMC la Mercè a càrrec de Jorge Conde. El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha manifestat que Borriana “havia d’estar present com a seu del festival” perquè, culturalment, la ciutat “té un lloc imprescindible a les comarques i a la província de Castelló”, i ha assegurat que “tindrem una exposició de nivell, com és costum en la programació cultural que oferim al nostre municipi”.

La proposta abasta 36 exposicions i vuit activitats que es podran vore a la ciutat de Castelló i en dotze poblacions més, en concret a Almenara, Benicàssim, Borriana, Morella, Onda, Sant Mateu, Sogorb, Vilafranca, Vila-real, Vistabella del Maestrat, Viver i també a Sagunt.

Un projecte que fa vint anys reivindicava ja la importància que les imatges tenen dins del patrimoni cultural, i va ser pioner a atendre el reconeixement necessari que ha de tindre el món de la fotografia, element clau en la construcció de la nostra realitat social”.

Imaginària Photography Festival, de la mà del Servei d’Activitats Socioculturals (SASC) del Vicerectorat de Cultura de la Universitat Jaume I, espera continuar il·luminant any rere any amb accions que ens permeten comprendre, gaudir, expandir, compartir i valorar qualsevol imatge, per simple que ens parega”.

Durant aquestes 20 edicions, Imaginària ha sigut capaç de crear una xarxa al voltant de la fotografia que ha permès que moltes persones tinguen un punt de trobada que hem de continuar alimentant. En l’actualitat, és el certamen més antic de la Comunitat Valenciana en actiu i el més potent per la seua capacitat de crear sinergies.

Imaginària va iniciar la seua marxa en 2003 i està promogut per la Universitat Jaume I, a través del Servei d’Activitats Socioculturals del Vicerectorat de Cultura i Relacions Institucionals. Aquest certamen compta amb la coproducció del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, l’Ajuntament de Castelló, i amb la col·laboració de la Diputació de Castelló, la Fundació Dávalos-Fletcher i l’Institut Valencià de Cultura, a través del Museu de Belles Arts de Castelló, entre altres entitats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari