Borriana desenvolupa un programa d'itineraris laborals amb 45 persones

Borriana desenvolupa un programa d'itineraris laborals amb 45 persones
07/12/2020 -

Un total de 45 persones escollides pels Serveis Socials han sigut seleccionades en el programa d’itineraris d’inserció sociolaboral Il·lusiona’t, que desenvolupa l’Ajuntament de Borriana en el municipi des del mes d’octubre i fins a desembre d’enguany, mitjançant el projecte cofinançat per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020 i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

El programa d’innovació social orientat al desenvolupament de les habilitats, millora de l’ocupabilitat i la inserció laboral de les persones en situació de vulnerabilitat ha finalitzat les dues primeres fases. Així, el mes d’octubre passat i principis de novembre, l’equip del projecte ha atès les persones escollides des dels Serveis Socials, que segons criteris del programa es troben cobrant la Renda Valenciana d’Inclusió del barri la Bosca.

La regidora responsable de l’àrea d’Inclusió, Maria Romero, ha explicat que durant aquesta primera fase del programa s’ha atès a totes les persones escollides pels serveis socials per a seleccionar-ne les participants, i també es van iniciar les coordinacions amb les diferents entitats relacionades amb l’ocupació i la inclusió al municipi.

Aquesta primera fase va concloure amb la selecció de 45 persones amb les quals es va iniciar el treball de la segona fase del projecte, encaminada al disseny dels plans personals d’inserció i seguiment. Aquests plans es configuren en companyia de la persona participant i arrepleguen, a partir de les seues pròpies potencialitats, quins són els objectius a aconseguir per a acostar-se a la inserció no solament laboral sinó també social.

Per a la qual cosa, ha indicat Romero, les orientadores del programa realitzen tutories individuals amb cadascuna de les persones participants en les quals van revisant l’avanç cap als objectius marcats. Dins del programa, i segons el cas, també es proporciona atenció psicològica a aquelles persones que ho requereixen i les treballadores socials col·laboren en aquelles necessitats socials que van sorgint en cada cas.

En paraules de la responsable municipal de l’àrea d’inclusió, “sens dubte resulta encomiable, el gran treball que està fent l’equip d’Il·lusiona’t així com les persones participants, en un temps rècord, això no seria possible sense el treball en equip i la confiança en la capacitat humana i de progrés de les persones participants”.

En aquests moments, ha assenyalat Maria Romero, el programa ha passat a les fases III i IV que impliquen la realització de tallers sobre competències transversals, formació ocupacional i habilitats socials. Depenent de les necessitats de les persones participants s’han dissenyat amb continguts tals com afrontar una entrevista de treball, habilitats digitals, i busca d’ocupació, impartits per les pròpies orientadores laborals del programa.
En paral·lel, es realitzaran tallers de formació ocupacional que, segons el perfil professional de les persones participants, s’ha acordat que siguen de neteja higiènica d’espais, manipulació d’aliments i plataforma elevadora.

“Sens dubte –ha conclòs la regidora–, ara el programa comença la seua fase més intensa per a finalitzar tots i cadascun dels processos iniciats i fer una bona derivació perquè aquests processos continuen avant amb la retirada de les professionals implicades”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari