Borriana ja ofereix les seues platges condicionades i segures

Borriana ja ofereix les seues platges condicionades i segures
14/06/2022 -

L’Ajuntament de Borriana, després de setmanes de neteja i adequació de les platges del municipi perquè totes presenten les condicions òptimes sanitàries i de seguretat, activarà a partir de demà 15 de juny el servei de salvament i socorrisme diari i la Unitat de Policia de Platja fixa, segons ha anunciat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont.

Des de principis del mes de juny estan instal·lades les passarel·les, les fonts i dutxes i el mobiliari de platja, tot i que el tendal de la zona per a persones amb discapacitat funcional i les casetes per a canviar-se s’instal·laran després de la nit de Sant Joan. El consistori, a més, continuarà mantenint el dispositiu de neteja i desinfecció contínua, sobretot en les passarel·les d’accés i en els banys municipals.

El servei de salvament i socorrisme amb horari complet es prestarà fins a l’1 de setembre de dilluns a diumenge en horari de matí de vesprada, des de les 11h fins a les 20h, amb personal expert i preparat, per a minimitzar així els riscos que pot generar una situació d’emergència a la platja. No obstant això, ha manifestat l’alcaldessa, “demanem a les persones usuàries de les platges i de la resta de serveis, precaució i autoprotecció, i que seguisquen les recomanacions”.

Encara que la crisi sanitària ha millorat considerablement, Safont ha remarcat que la covid encara és present, la qual cosa implica que aquest estiu també cal ser “prudents i responsables” i “hem de comptar amb els mitjans i la possibilitat de tancar platges i restringir-ne l’accés per a evitar aglomeracions en cas de necessitat”, una mesura que ja va funcionar l’any passat.

Durant la primera quinzena de juny i durant el mes de setembre el servei de socorrisme es presta els caps de setmana i en horari reduït de 12h a 18h, perquè “som conscients que en aquests períodes hi ha molta gent que acudeix a les platges els caps de setmana”.

Unitat de Policia de Platja

Aquest estiu les platges de Borriana també comptaran amb el reforç de vigilància amb una patrulla de la Policia Local fixa a la platja, el lloc de la qual està situat a la platja de l’Arenal enfront del segon entrador, i compta amb una Unitat de Vigilància i Prevenció Aèria (UVIPA) que realitza vols preventius amb dron programats. Cal destacar que la Policia Local ja disposa de 5 pilots que tenen la titulació exigida per a aeronaus pilotades per control remot, drons, homologada per l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA).

Aquesta Unitat de Policia de Platja està operativa durant el mes de juny els caps de setmana i entre setmana amb vigilàncies alternes, fins que finalitze el curs escolar que passarà a estar operativa diàriament de manera permanent en horari d’11h a 19h.

Com a novetat enguany la Unitat compta amb un vehicle buggy amb xassís lleuger, carrosseria sense sostre rígid i quatre rodes grans amb pneumàtics amples, que s’utilitza sobretot per a recórrer terrenys arenosos, que permet circular a dos agents i dota de major operativitat el servei de platja.

A més, aquest estiu Borriana ha sigut triada, igual que l’estiu passat, com un dels municipis que comptarà amb un dron del servei de rescat implantat per la Generalitat Valenciana, que s’utilitzarà de manera coordinada amb els serveis de salvament i socorrisme.

L’any passat Borriana va ser un dels 10 municipis en què la Generalitat va implantar el programa pilot d’ús de drons per a disminuir els ofegaments a les platges valencianes, a través d’un conveni signat entre l’Ajuntament i l’administració autonòmica.

Entre les funcions que poden complir aquestes naus no tripulades està la de suport en la vigilància de la zona de bany i la de realitzar llançaments de flotadors a banyistes en risc.

Per a l’alcaldessa, la prioritat és “garantir la seguretat i la protecció de la salut de la ciutadania en les millors condicions” i per això és necessari “dotar les nostres platges de totes les garanties i mesures perquè continuen sent espais segurs”.

Tant l’alcaldessa com des de la Policia Local adverteixen que, tot i amb l’ús d’aquests nous mitjans per a millorar la seguretat, és important recordar a les persones usuàries de les platges que el millor recurs és “la mateixa prudència, que ha de guiar els banyistes sempre que es troben en un mitjà tan canviant com la mar”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari