Borriana posa el seu granet d'arena a la investigació contra el càncer de mama amb la VI Cursa de les Dones

Enguany, la cita, que serà el 29 de maig, espera batre rècord de participació

Borriana posa el seu granet d'arena a la investigació contra el càncer de mama amb la VI Cursa de les Dones

Borriana posarà el seu granet d’arena en la investigació contra el càncer de mama el pròxim 29 de maig, amb la celebració de la ‘Cursa de les Dones’ 2022. Un esdeveniment esportiu que també té com a objectiu promoure l’esport, però sobretot celebrar una jornada de conscienciació i de suport a totes les persones que lluiten contra aquesta malaltia per a la qual es necessiten molts més recursos.

Així ho han anunciat aquest matí la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Borriana, Maria Romero, la vicepresidenta de la Fundació Le Cadó, Susana Pérez, i representants de les entitats que col·laboren i patrocinen aquesta sisena edició de la carrera popular de cinc quilòmetres. “Fa dos anys presentàvem la cursa, però vam tindre que guardar-nos la samarreta per la pandèmia. Després, vam fer una cursa virtual en la qual aconseguim que moltes persones compartiren les seues samarretes a través de xarxes socials, i hui per fi anunciem la celebració d’aquesta sisena edició que torna a la normalitat”, ha explicat l’edil.

En aquest sentit, la carrera es trasllada al diumenge 29 de maig, a les 11.00 hores, coincidint amb el Dia Internacional de l’Acció per la Salut de les Dones, per a visibilitzar “que són moltes les desigualtats existents en la medicina, que s’ha desenvolupat sense aplicar la perspectiva de gènere en diagnòstics o estudis d’investigació”, segons Romero. La titular d’Igualtat ha afegit que, “malgrat que també hi ha homes amb càncer de mama, en aquest cas comptem amb un 90% de dones malaltes, i es tracta d’un càncer en el qual no s’investiga tant si el comparem amb altres malalties”.

Per això, ja està obert el termini d’inscripció en la Piscina Municipal, per un preu de set euros destinats a la investigació del càncer de mama. Les persones participants, que podrien ser prop de 1.300 i batre rècord de participació, rebran una samarreta dissenyada per Jacobo Ventura, així com altres obsequis de les empreses col·laboradores.

5 km de solidaritat

Els fons recaptats en la cursa seran en benefici de diversos projectes d’investigació. Concretament, un estudi sobre el càncer de mama en dones menors de 35 anys que realitza l’Institut d’Investigació Sanitària de València, Incliva, així com l’estudi sobre el genoma del càncer de mama hereditari que dirigeix l’Hospital Provincial de Castelló. Cal assenyalar a més que la Fundació Le Cadó ha impulsat al costat de l’UJI i la Fundació José Soriano Ramos la càtedra d’activitat física i oncologia “Fundació José Soriano”.

La càtedra té com a objectiu impulsar i ampliar el treball desenvolupat en el camp del càncer de mama pel projecte Activitat Física i Oncologia del grup de Cures i Salut de la Facultat de Ciències de la Salut, amb la col·laboració dels hospitals de la província per a aprofundir en els beneficis de l’activitat física sobre la qualitat de vida en els pacients oncològics, tant en el seu benestar físic, com mental i emocional.

La vicepresidenta de la Fundació, Susana Pérez, ha destacat l'”extraordinari paper de la societat borrianenca”, que ha demostrat cada any ser “generosa i solidària amb aquesta iniciativa” en la qual col·laboren de manera “proactiva” i ha agraït el disseny de Jacobo Ventura i la implicació de les empreses col·laboradores.

Col·laboren en la iniciativa entitats i empreses com l’Institut Grimalt, Col·leccions Alexandra, Sanycces, Avramar, COINPA, Pastisseria La Palma, Rosquilletas Finas, Caixa Rural, Clínica Granell, Supermercats Taula, Grupoom, Gufresco, Taula Gurmet, Videca, AAVV del Port, Federació de Comerç de Borriana, Punt de Neu, Flor de Vida i Fundació Le Cadó, als qui Romero i Pérez han agraït “la seua col·laboració i aposta”.

Cal destacar que el mateix dia de la cursa, en finalitzar el recorregut, gràcies a les entitats col·laboradores es repartiran diferents productes entre les persones participants i es farà lliurament del xec en el qual es farà pública la quantitat recaptada, amb l’assistència de representants dels equips mèdics investigadors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari