Borriana posa en marxa el programa mixt d'ocupació i formació ‘Et Formem’ per a col·lectius vulnerables

Permetrà que 10 participants es formen com a obrers i treballen en obres d’interès social per a la ciutat durant 12 mesos

Borriana posa en marxa el programa mixt d'ocupació i formació ‘Et Formem’ per a col·lectius vulnerables
25/04/2021 -

L’Ajuntament de Borriana posarà en marxa a partir del 31 de maig l’Escola d’Ocupació Et Formem ‘Borriana 2’, un programa mixt d’ocupació i formació destinat a persones amb dificultats d’inserció laboral o pertanyents a col·lectius vulnerables. El consistori compta amb un finançament de Labora de 241.000 euros per a la seua realització que també inclou la contractació del personal docent necessari.

Els 10 participants amb els que comptarà el taller, que seran seleccionats directament des dels Serveis Socials municipals, podran formar-se en construcció i obra combinant les hores de formació amb l’exercici pràctic d’aquesta matèria i treballaran en obres d’interès social per al municipi.

D’aquesta manera, els participants que finalitzen el taller, que tindrà una duració d’un any, obtindran un certificat de professionalitat de nivell 1 i un altre de nivell 2 de la família professional de la construcció.

L’Escola d’Ocupació Et Formem ‘Borriana 2’ naix amb l’objectiu d’oferir aprenentatge, qualificació professional i adquisició d’experiència laboral al seu alumnat i té una duració de dotze mesos, que equivalen a un total de 1.920 hores de formació alternant el treball amb la formació i la pràctica professional.

Sobre aquest tema, la regidora d’Ocupació, Esther Meneu, ha assegurat que l’Ajuntament de Borriana “aposta un altre any més per la programació d’aquests tallers, ja que milloren l’ocupabilitat i la inserció laboral dels veïns i veïnes alhora que els permet alternar la formació amb una ocupació i un salari”.

Per a Esther Meneu, el programa té múltiples beneficis perquè “es realitzen treballs de millora en la localitat, les persones desocupades aconsegueixen formació i, al mateix temps, se’ls garanteix una remuneració des del principi”; a més, el programa els permet l’obtenció d’un certificat de professionalitat que acredita el que s’ha aprés.

El programa ‘Et Formem’ està impulsat i finançat per la Generalitat a través del Servei Valencià d’Ocupació i Formació Labora i està destinat a persones desocupades, que durant el programa formatiu estaran treballant i cotitzant a la Seguretat Social.

Per part seua, l’Ajuntament contractarà durant un any un director/a perquè gestione el programa i un/a docent per a la impartició dels certificats de professionalitat i el control de les obres que serveixen de base a l’aprenentatge de l’alumnat.

El programa ‘Et Formem’ se suma al Taller d’Ocupació ‘Riu Anna 3′, corresponent al període 2020-2021, que es va iniciar a principi d’any i en el qual s’estan formant 20 persones desocupades del municipi en les especialitats de jardineria i gestió administrativa, ateses per un equip docent i directiu de 6 professionals.

Esther Meneu ha assenyalat que aquestes iniciatives s’emmarquen en l’àmbit de la col·laboració entre Labora i l’Ajuntament de Borriana, a fi que la nostra ciutat “continue oferint aquest tipus d’oportunitats, tant laborals com formatives.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari