Borriana promocionarà la seua història, la seua cultura i la seua gastronomia en Fitur 2022

El consistori realitzarà una demostració culinària en directe i una degustació amb el peix de la llotja i el ‘coent’ com a protagonistes

Borriana promocionarà la seua història, la seua cultura i la seua gastronomia en Fitur 2022
17/01/2022 -

Les activitats per a dinamitzar la cultura, la història, el patrimoni i la gastronomia seran les principals bases amb les quals l’Ajuntament de Borriana es presenta aquesta setmana en la nova edició de la Fira Internacional de Turisme, Fitur 2022. A més, la gastronomia, les festes i les seues platges tindran també un pes específic en la primera gran fira del turisme mundial que se celebra a Madrid del 19 al 23 de gener.

La delegació de Borriana encapçalada per la regidora de Turisme, Sara Molina, i el primer tinent d’alcalde i regidor de la Zona Marítima, Vicent Aparisi, estarà present en la Fira el dijous 20 i el divendres 21, en la jornada dedicada a la Comunitat Valenciana.

Sara Molina ha assegurat: “l’aparador de Fitur és fonamental per a mostrar tot el potencial de Borriana i comptem amb bases importants en les quals la cultura, l’oci, la gastronomia, l’esport, la sostenibilitat i la inclusió són fonamentals”.

Des de primera hora del matí s’estaran promocionant els atractius de la capital de la Plana Baixa: la Borriana mediterrània, històrica, medieval, modernista amb la nova senyalització i les audioguies i també la seua gastronomia i la qualitat i seguretat de les seues platges.

Showcooking

La presència del municipi en Fitur, a més, destaca enguany amb l’estímul d’una demostració culinària en directe amb el peix de la ‘Llotja del peix’ de Borriana com a protagonista, al costat del ‘coent’, per a degustar entre els assistents a la fira.

Un showcooking que està previst per al divendres 21 en el qual s’elaborarà un arròs melós amb la col·laboració i presentació del xef i professor de la Xarxa de CdT, Joan Clement, que ho elaborarà amb llagostins i canana, i amb un toc singular amb la incorporació del ‘coent’, un producte pràcticament exclusiu de la capital de la Plana Baixa, i on explicarà la història i les peculiaritats dels productes frescos i genuïns de Borriana i les diferents ‘bondats’ de la ciutat”.

En la cita madrilenya s’aprofitarà, ha destacat Vicent Aparisi, per a fer valdre el sector pesquer local al costat de la gastronomia i el sector de la restauració, sens dubte, “un dels nostres avantatges competitius és la nostra gastronomia de qualitat basada en els productes frescos de la nostra llotja, i Fitur és un aparador perfecte per a aquesta simbiosi”, ha manifestat, agraint a tots dos sectors la seua implicació.

“Unir la promoció gastronòmica a la del sector pesquer local, comptant amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors de la localitat, li confereix autenticitat i una qualitat extraordinària. Anar units suma sempre”, ha valorat.

Història i patrimoni

D’altra banda, segons ha explicat Sara Molina, també es tracta d'”evidenciar la conservació i recuperació de la nostra història i patrimoni, per a traure profit de la petjada que han deixat a la nostra ciutat les tres civilitzacions que l’han habitada: la cultura musulmana, la cristiana i el fesol”.

“Un al·licient que, unit a la bellesa de les nostres platges, l’excel·lència en la qualitat de les seues aigües, al costat de la seguretat sanitària, la neteja, l’accessibilitat, la sostenibilitat mediambiental, són el millor reclam per al turisme de proximitat, en aquesta època tan difícil que estem travessant amb la pandèmia”, ha precisat.

La responsable de Turisme ha manifestat: “durant aquesta jornada estem donant a conéixer i difonent els nostres productes i recursos més representatius”, per a impulsar “el turisme nacional i de proximitat com a font per a la dinamització cultural o econòmica de la nostra ciutat”.

Una oferta turística basada en “totes les possibilitats de Borriana, amb la nostra costa banyada pel Mediterrani, la nostra cultura i patrimoni, la nostra història, la nostra naturalesa, la nostra gastronomia, el nostre oci, etc. i aconseguir que cada vegada més persones les coneguen i les gaudisquen”.

En definitiva, ha subratllat Sara Molina: “en Fitur 2022 Borriana torna a apostar pels seus grans atractius: el patrimoni cultural, la història, les platges, l’oferta esportiva, la gastronomia, les possibilitats d’oci, la música i els seus considerables recursos naturals repartits pel conjunt del terme municipal”.

Programació Fitur Borriana 2022

 • Dijous 20 gener: Dia de la Comunitat Valenciana
  Pavelló 7 Estand 7B05
  10-18h Presència oferta turística de Borriana. Ajuntament Borriana. Atenció en el estand.
  SALA DE PRENSA A
  18h-18.30h Presentació turística de Borriana. Ajuntament Borriana.
 • Divendres 21 gener: Showcookings
  Pavelló 7 Estand 7B05
  10-15h Presència oferta turística de Borriana. Ajuntament Borriana. Atenció en el estand.
  15.20h Borriana: Arròs de canana amb llagostins i coent tradicional, per Artesanes del Coent, i marca Llotja de Burriana

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari