Borriana proposa una modificació de crèdits per a reinvertir els romanents

Borriana proposa una modificació de crèdits per a reinvertir els romanents
05/04/2022 -

El govern municipal de Borriana proposarà en el pròxim ple previst per al dijous 7 d’abril la primera modificació de crèdit, que ascendeix a un total de 3.612.801 euros, finançada íntegrament amb part dels romanents de tresoreria per a despeses generals resultants de la liquidació del pressupost de 2021, segons ha avançat la regidora delegada d’Hisenda, Cristina Rius.

Sobre aquest tema, Rius ha recordat que ja “hem inclòs en el pressupost actual un total de 5,6 milions d’euros dels 7,3 milions del superàvit liquidat en l’exercici anterior”. Dels quals, ha precisat, un 80% van destinats a inversions “perquè el nostre objectiu és reinvertir els romanents en millores necessàries per a la ciutat”.

A més d’injectar 500.000 euros més en el pla de reparació de camins agrícoles i vials urbans, iniciat en exercicis anteriors, Rius ha assenyalat entre les obres més destacades que es mamprendran amb els romanents, “s’equiparà de mobiliari el CAT i es complementaran els recursos necessaris per a la construcció del vial que connectarà el Port amb el Grau amb un carril de ciclovianants, arran del projecte tècnic que s’està executant”.

La modificació que s’aprovarà en el ple municipal també inclou una nova partida per a la compra i instal·lació dels caragols d’Arquimedes en la zona de la Serratella, “una iniciativa molt demandada pels veïns i veïnes la demora dels quals ha sigut provocada per la llarga tramitació dels permisos d’altres administracions i de la concessió administrativa d’ocupació de domini públic maritimoterrestre, previs a la instal·lació”, ha manifestat la regidora.

Amb la construcció d’aquest nou sistema de drenatge d’aigües pluvials amb la instal·lació d’aquesta infraestructura, es podrà millorar l’evacuació de les aigües pluvials a la mar ocasionades per fortes pluges, en una zona amb una capa freàtica molt pròxima a la superfície que necessita un ràpid drenatge i, d’aquesta manera, s’ajudarà a evitar els efectes de les inundacions amb què han de bregar els veïns i les veïnes de la zona.

La modificació de crèdits, així mateix, ha indicat Cristina Rius, “permetrà incrementar els recursos per a ciberseguretat, amb la finalitat de millorar la protecció dels sistemes, xarxes i programes informàtics de possibles atacs digitals”.

Alguns dels canvis que s’aprovaran en el pròxim ple inclouen: increments de l’IPC en els contractes de serveis públics, actuacions en edificis públics derivades d’auditories elèctriques, reparació de l’entorn del Clot a causa de les pluges recents i la dotació dels recursos necessaris per a atendre les primeres quotes del PAI Sant Gregori, entre d’altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari