Borriana repara la bomba de buidatge de la séquia del Rajolí de la Serratella

Borriana repara la bomba de buidatge de la séquia del Rajolí de la Serratella
29/09/2020 -

L’Ajuntament de Borriana està reparant una de les bombes de buidatge del Sindicat de Regs de Borriana construïdes com a drenatge de la zona de la marjaleria en la franja costanera sobre la séquia del Rajolí en la Serratella, amb la finalitat d’evacuar les aigües a la mar i minimitzar els problemes d’inundacions que es produeixen quan les pluges són intenses.

Per a la qual cosa, l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el president de la Comunitat de Regants de Borriana, Juan José Burdeus, subscriuran un conveni de col·laboració per a la reparació i posada en marxa de la bomba d’aigua, amb un cost de 13.517 euros que assumeix el consistori i el manteniment de la qual serà responsabilitat de la comunitat de regants.

Maria Josep Safont, acompanyada pel regidor de Zona Marítima i Obres Públiques, Vicent Aparisi, el president de l’associació de veïns de la Serratella, Ximo Sanahuja, i la secretària del la Comunitat de Regants, Jordana Ninot, han visitat els treballs de reparació.

L’alcaldessa ha destacat la importància d’aquesta obra per a “millorar el drenatge de la séquia del Rajolí” i, d’aquesta forma, “disminuir la magnitud de les possibles inundacions que puguen produir-se en la zona de la Serratella en els moments de pluges intenses, i el consegüent perjudici que ocasiona als habitatges i als veïns i les veïnes que tenen propietats en la zona o transiten per la rodalia”.

Cal recordar que la séquia del Rajolí que discorre paral·lela al camí de la Serratella i que té l’eixida a la mar prop del camí de la Ratlla de Nules, arreplega aigües d’excessos de reg i aigües pluvials provinents de l’escolament superficial de la marjaleria, en èpoques de pluja.

En moments de marea alta, l’aigua de la séquia ha d’eixir a la mar per l’extracció a través de dos bombes, una de les quals estava avariada i és la que en aquests moments està reparant-se, gràcies a l’acord entre les dos institucions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari