Borriana reprén la tradició i enguany celebrarà Sant Antoni diumenge que ve 23 de gener

Borriana reprén la tradició i enguany celebrarà Sant Antoni diumenge que ve 23 de gener
16/01/2022 -

L’Ajuntament de Borriana ha decidit reprendre enguany la tradició de les activitats en honor a Sant Antoni en el municipi per a diumenge que ve 23 de gener, però reduint els actes i amb alguns canvis per a evitar aglomeracions, segons ha avançat la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer.

Monferrer ha explicat que totes les activitats se celebraran al matí i en espais amplis, i la gran majoria en la zona marítima. La jornada festiva comptarà, doncs, amb la cercavila de mascotes, el repartiment de rotllos, i la Cagà del manso.

Concretament, ha manifestat, el consistori ha decidit mantenir la cercavila del Port per garantir una major seguretat i poder realitzar un major control de l’aforament i un repartiment de rotllos amb major garantia, i suspén les activitats en què és més complicat mantenir les mesures preventives com la cercavila de mascotes de la vesprada, l’esmorzar de cavallistes i la Dansà i Bureo de Sant Antoni junt amb la foguera de la vesprada.

El diumenge 23, a partir de les onze del matí, tindrà lloc l’acte religiós que se celebrarà a l’església del Port, amb la presència de l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, i les Reines Falleres de Borriana, Sandra Candau i Ana Giménez, preludi de la posterior cercavila de mascotes.

L’itinerari d’enguany de la desfilada de mascotes serà per l’Av. Mediterrània, Av. Jaime Chicharro, carrer de Migjorn, carrer Juan Sebastián Elkano, carrer Illes Columbretes, Av. Jaime Chicharro i Av. Mediterrània, i finalitzarà a l’església del Port, on es realitzarà el repartiment dels rotllos de Sant Antoni.

Un repartiment en el qual participaran novament representants municipals i les Reines Falleres de Borriana que oferiran els rotllos per a totes les persones que vulguen rebre per a les seues mascotes la protecció del sant a través de l’aigua beneïda.

El mateix dia 23 de gener, també a les 11h a la terrassa Payà, està prevista la X edició de la Cagà del manso, organitzada per l’Associació Cultural Jóvens del Bou en el recinte tancat del pàrquing de la terrassa Payà, on es realitzarà un sorteig de 1.000€ i més de 30 regals.

Un manso serà qui decidisca el sorteig, segons faça les defecacions en una de les parcel·les que es troben dibuixades en el recinte. El premi consisteix en 1.000 euros en metàl·lic per a la persona afortunada que tinga la papereta, numerada i adquirida prèviament per 5 euros, que coincidisca amb la parcel·la premiada, i per a aquelles persones que no hagen sigut agraciades, entre tots els participants, es realitzarà un sorteig amb diferents regals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari