Borriana retornarà a l'època medieval amb les V Jornades de la Reconquesta

Borriana retornarà a l'època medieval amb les V Jornades de la Reconquesta
22/09/2021 -

El pròxim cap de setmana Borriana retornarà a l’època medieval amb la celebració de la quarta edició de les V Jornades Medievals de la Reconquesta. Els actes es realitzaran aquest dissabte 25 i el diumenge 26 de setembre, amb la recreació dels costums medievals com a eix central i el nomenament de les Dames i Cavallers de la Germandat de les Dames i Cavallers del Cid i donya Jimena.

Així doncs, durant dos jornades, els cavallers i dames, vestits tots amb la indumentària de l’època i intentant mantindre la màxima fidelitat possible, s’uniran a Borriana i recorreran els carrers del centre per a realitzar diverses activitats als voltants de la plaça la Mercè.

L’organitzador i Cavaller Major de la Germandat, Hugo Giménez, ha donat a conèixer totes les activitats que es realitzaren durant el cap de setmana en aquesta cinquena edició, organitzades per la Germandat de les Dames i Cavallers del Cid i donya Jimena a Castelló, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Borriana.

Amb aquesta proposta cultural i històrica es pretén retre homenatge a les figures històriques de Jaume I i Na Violant d’Hongria, així com al Cid i la seua esposa donya Ximena. L’organització espera que aquesta edició sume un nou èxit, sempre atenent al compliment de les normes estipulades per a la prevenció contra la covid-19.

Entre les activitats concentrades en dos dies destaquen les desfilades medievals, les exhibicions de lluita medieval, les danses i els tradicionals i sempre vistosos actes del nomenament de dames i cavallers de la Germandat de Dames i Cavallers del Cid i Donya Jimena a Castelló.

Les Jornades comptaran amb la visita de diferents associacions procedents de diversos punts de la província, com els Cavallers del Sant Grial de l’Alcalatén (de l’Alcora-Figueroles), els Cavallers Templers de Castelló, l’Associació de Tambors i Bombos Templers de Castelló, les Dames i Cavallers d’Uixó (de la Vall d’Uixó), la Comparsa Templers d’Ibi (Alacant), el Grup de Danses Medievals Chorus Simul, i, l’amfitriona, la Germandat de les Dames i Cavallers del Cid i Donya Jimena a Castelló (amb seu a Borriana).

Programació

Dissabte 25 de setembre

12.30h Els Cavallers s’uneixen al Cid. Lloc: Asador La Parrilla de Flavia.
13.30h Exhibició de combat medieval. Plaça de la Mercè. Especialistes València.
17h Acte solemne de Nomenament de Dames i Cavallers de la Germandat de Dames i Cavallers del Cid i Donya Jimena a Castelló, a l’auditori del Centre Municipal de Cultura (plaza de la Mercè). Aforament per a públic en general, 50 persones. Protocol covid-19, consistent en mascareta obligatòria, registre, temperatura, gel i assignació de seients.
19.30h Dos aguerrits guerrers lluitaran pels seus ordes militars. Especialistes València.
19.50h Desfilada medieval. Itinerari: plaça la Mercè, Ausiàs March, l’Escorredor, Marí, la Tanda. Normes: distància social i mascareta obligatòria, tant per als assistents com per als recreacionistes.
20.30h Nomenaments de xiquets, xiquetes i persones majors pels Cavallers de la Cort. Plaça de la Mercè.
21h Dos Cavallers lluiten pel mocador de donya Ximena. Especialistes València.
21.15h Balls medievals per part de Grup d’Escenificació i Dansa Medieval Chorus Simul, vuitena milla medieval i renaixentista, Tambors i Bombos A. C. i Mar Romero Salas.

Diumenge 26 de setembre

10.30h Els ordes militars de l’Edat Mitjana lluiten pel territori. Especialistes València.
11.15h Acte solemne de Nomenament de Dames i Cavallers Templers de l’Encàrrec Templer de la Plana, en l’Espai Cultural Sant Blai. Protocol covid-19 consistent en registre, temperatura i gel. Acte drets.
12h Desfilada Templera per Borriana. Itinerari: ermita de Sant Blai, carrer Sant Blai, Barranquet, Sant Serapi, plaça de la Mercè.
12.30h Els ballarins ofereixen les seues danses medievals.
13h Menuts i grans seran nomenats Dames i Cavallers per la Cort. Plaça de la Mercè.
13.30h Els nostres cavallers lluiten pels seus estendards. Especialistes València.
13.50h El nostre himne Templer Senar nobis Domine. Plaça de la Mercè.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari