Borriana se suma a les protestes per a reclamar mesures que dignifiquen la producció citrícola

Borriana se suma a les protestes per a reclamar mesures que dignifiquen la producció citrícola
11/02/2020 -

Borriana se sumarà a la manifestació i tractorada del pròxim divendres 14 de febrer a València convocada per Asaja, la Unió i UPA, davant la situació límit dels agricultors i ramaders i per a reclamar a les administracions que impulsen una sèrie de mesures per a garantir una rendibilitat digna per als productors.

Així ho han anunciat avui l’alcaldessa, Maria Josep Safont, el regidor d’Agricultura, Vicent Granel, el representant de la Cooperativa Agrícola Sant Josep de Borriana, Juanvi Moros, i el president de la Comunitat de Regants, Juan José Burdeus.

L’Ajuntament, la Cooperativa i la Comunitat de Regants facilitaran el transport amb els autobusos necessaris perquè els veïns i les veïnes de Borriana que vulguen acudir per a donar suport a la manifestació i defensar els drets de la citricultura, puguen unir-se. Per a això, prèviament, hauran d’apuntar-se en qualsevol de les tres entitats impulsores, per a poder disposar de les places necessàries.

El transport rumb a la manifestació a València eixirà a les 8.30h des de la porta de la Cooperativa Sant Josep i es facilitaran a les persones que ho desitgen materials, com ara, armilles, pancartes, etc.

L’alcaldessa, en la seua intervenció, ha recordat que l’Ajuntament, ja l’any passat “des del minut zero, ha estat al costat del sector citrícola amb la reivindicació de la Plataforma per a recuperar la dignitat dels llauradors”, encara que ha lamentat que els avanços “no han sigut els que s’esperaven”.

No obstant això, ha assegurat que la pròxima manifestació serà “un punt d’inflexió” perquè, per primera vegada, totes les organitzacions agràries s’han unit i acudeixen juntes amb els mateixos objectius”.

Safont ha animat a ocupar els autobusos i a ocupar València per a “tornar a deixar clara quina és la postura de la ciutadania de Borriana respecte a la crítica situació del sector citrícola”, i ha instat a tots i a totes a “treballar pel futur de la taronja”, perquè la taronja, ha insistit, “ha de tindre futur”.

Tant la representació municipal, com la Cooperativa Sant Josep i la Comunitat de Regants han volgut fer una crida perquè “divendres que ve, 14 de febrer, els veïns i les veïnes de Borriana se sumen a la concentració que s’iniciarà en la plaça de Sant Agustí i el recorregut de la qual conclourà en la plaça d’Amèrica. La marxa arribarà fins a Delegació del Govern per a traslladar allí les reivindicacions.

Vicent Granel, en la seua intervenció, ha assenyalat que la protesta ha sigut acordada per les organitzacions professionals agràries que formen part d’Asaja a la Comunitat Valenciana (AVA, ASAJA, Alacant-Joves Agricultors i la Federació Provincial d’Agricultors i Ramaders de Castelló-FEPAC), la Unió de Llauradors i Ramaders i la Unió de Xicotets Agricultors i Ramaders del País Valencià (UPA-PV).

També ha insistit en la importància “d’una participació multitudinària i prendre part en aquestes reivindicacions que el sector citrícola sol·licita”, perquè “només amb la força, tant del propi sector com de totes les administracions i la ciutadania, serà possible canviar determinats aspectes de la importació i l’exportació, i que la nostra taronja i la seua distribució torne al lloc que li correspon”.

Juanvi Moros i Juan José Burdeus han encoratjat la ciutadania a seguir amb “la lluita que des de fa més d’un any estem duent a terme per a aconseguir dignificar l’agricultor i denunciar la situació límit que travessa el sector agrari” i també per a reclamar a les administracions que “garantisquen una rendibilitat digna per als productors valencians”, també han manifestat que des de la unió “es poden aconseguir moltes coses”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari