Borriana tramita més d'un centenar de denúncies per incomplir les mesures sanitàries

Borriana tramita més d'un centenar de denúncies per incomplir les mesures sanitàries
18/11/2020 -

La Policia Local de Borriana ha expedit un total de 110 denúncies en poc més de tres setmanes per incompliment de les mesures sanitàries contra la Covid 19, des que la Generalitat Valenciana decretara limitacions en la circulació de persones, prohibint-la, excepte excepcions, a partir de les 00.00 hores i limitant les reunions de tipus social, a través de la Resolució de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Durant aquest temps, la Policia Local de Borriana, a requeriment de l’autoritat sanitària, ha participat activament en el sosteniment d’aquestes mesures, donada la situació de crisi sanitària motivada per la Covid-19.

El resultat d’aquesta tasca no s’ha fet esperar al municipi, on els agents han expedit 53 denúncies per no respectar la norma que obliga a l’ús de la mascareta en llocs públics, 15 actes-denuncia més per no respectar les mesures de restricció horària de circulació de les persones, i 17 denúncies que s’han expedit a diferents establiments per incompliment de mesures higienicosanitàries.

A més, cal sumar 22 denúncies més motivades per reunions socials que no respectaven les limitacions de nombre màxim de persones reunides i 3 més per altres incompliments.

Si bé això és fruit de la vigilància al voltant de tres setmanes, la veritat és que ha sigut durant el darrer cap de setmana quan han tingut lloc les intervencions més notòries, una de les quals produïda en la partida de Sant Gregori, on al voltant de 40 persones s’havien reunit en una celebració, sense respectar, a més, moltes d’elles les mesures higienicosanitàries.

L’altra intervenció va ser en una festa privada o reunió d’amics en un local de la ronda Poeta Calçada, que també excedia el nombre de persones i l’horari de limitació de la mobilitat. En tots dos casos la Policia Local va estendre nombroses denúncies per infracció a diferents normes de prevenció higienicosanitàries.

Segons ha destacat la Policia Local, “encara que la immensa majoria de la població està respectant aquestes normes amb què ens ha tocat conviure, encara queden persones que obren de forma insolidària i irresponsable”.

És precisament en aquestes persones en què les autoritats i la Policia Local “tenen posat el punt de mira, perquè els estudis publicats posen l’accent en les reunions o festes privades, que a l’empara d’una sensació de falsa seguretat s’han convertit en un important factor de contagi”, han advertit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari