Burriana adquireix els terrenys necessaris per a dur a terme les obres dels caragols d'Arquimedes

Burriana adquireix els terrenys necessaris per a dur a terme les obres dels caragols d'Arquimedes
07/02/2024 -

L’Ajuntament de Burriana continua fent passos per a dur a terme les obres per a instal·lar els caragols d’Arquimedes a la Serratella, amb l’objectiu de donar solució a la problemàtica de les inundacions en esta zona. Per això, durant el matí d’ahir, es van signar les expropiacions dels terrenys necessàries perquè durant la setmana pròxima s’inicien les obres.

Cal recordar que el primer lot d'”Obra civil i equips”, es va adjudicar per 686.510,73 euros amb un termini d’execució de 7 mesos, que permetrà elevar en episodis de pluges torrencials l’aigua cap a la mar. Quant al segon lot d'”Instal·lació dels caragols d’Arquimedes”, va ser adjudicat per un valor de 443. 745,42 € i un termini d’execució de 5 mesos.

Els caragols d’Arquimedes serviran per a salvar l’elevació de la terra enfront de la costa, la qual cosa impedeix l’evacuació d’aigües. Cadascun d’ells té 1.900 mm de diàmetre i és capaç d’evacuar 1.000 litres d’aigua per segon. Així doncs, amb esta obra es pretén recuperar el sistema de drenatge natural a la mar entre el Camí Ballester i la Coixa, on fa dècades van ser tancades les goles que abocaven l’aigua al Mediterrani.

“Burriana està a punt de començar les obres i actuacions en el litoral sud del municipi que permetran elevar en episodis de pluges torrencials l’aigua cap a la mar, pal·liant els efectes de les possibles inundacions que han vingut castigant tota la zona de la Serratella”, ha valorat el regidor d’Obres Públiques, Juan Canós, qui ha incidit de “la importància d’estes obres i la celeritat que ha dut a terme este equip de Govern per a iniciar-les”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari