Borriana ampliarà les ajudes Parèntesi a altres sectors empresarials

Borriana ampliarà les ajudes Parèntesi a altres sectors empresarials
02/05/2021 -

A punt de resoldre la totalitat de les 217 ajudes Parèntesi presentades pels autònoms i microempreses de Borriana, que pertanyen als sectors de restauració, agències de viatge i gimnasos, entre d’altres; l’Ajuntament del municipi obrirà un altre termini per a concedir noves ajudes destinades a les activitats econòmiques comercials afectades per les restriccions provocades per la pandèmia de la Covid-19, que no van poder optar a les ajudes Parèntesi perquè no figuraven en el CNAE proposat per la Generalitat.

La regidora d’Hisenda, Cristina Rius, ha explicat que l’equip municipal de govern, com ja va anunciar, destinarà els romanents de la primera convocatòria de les ajudes Parèntesi a una nova edició, i ha precisat que, en cas que siga necessari, el consistori “incrementarà la dotació econòmica per a cobrir totes les sol·licituds”.

Segons ha indicat, en la nova convocatòria, les bases de la qual estaran publicades aquesta setmana que ve, s’ampliaran les activitats econòmiques amb els nous CNAE proposats per la Generalitat Valenciana, i seguint l’estudi realitzat pel Pla d’Acció Territorial del Comerç (PATECO), amb els comerços més afectats per la Covid.

A més, ha confirmat la regidora de Comerç i Turisme, Sara Molina, les sol·licituds denegades perquè la seua activitat no corresponia als CNAE previstos en la primera fase “seran admeses en aquesta segona convocatòria”.

Igualment, ha indicat Molina que el consistori ha acordat amb la Federació de Comerç de Borriana ampliar la convocatòria a sectors econòmics que, tot i estar fora dels dos llistats anteriors, per les característiques de la nostra ciutat “puguen percebre aquestes ajudes, per a cobrir a totes les activitats econòmiques de la ciutat que s’han vist afectades, com ara els sectors relacionats amb la Festa Fallera, que des del 14 de març del passat any han notat els efectes negatius de la falta d’activitat”.

En concret, l’import de les ajudes serà com l’anterior i podran rebre fins a 2.000 euros per persona autònoma o microempresa i 200 euros més per cada persona treballadora. Publicades les bases, ha assenyalat la regidora de l’àrea, ja s’han establert els mecanismes i procediments per a fer la tramitació de manera àgil, perquè es puguen presentar immediatament les sol·licituds i, com en l’anterior línia d’ajudes, “segons es resolguen, s’aniran abonant”.
Des de l’equip de govern, ha subratllat Molina, “volem que els negocis de Borriana més afectats per aquesta crisi econòmica puguen disposar, com més prompte millor, d’ajudes immediates que contribuïsquen a la seua recuperació, a la conservació de l’ocupació i que mitiguen les conseqüències socials que suposa la paralització d’un sector econòmic”.

Paral·lelament, la responsable municipal de Comerç i Turisme ha recordat que en breu es posarà en marxa els Bons per al comerç local a través d’un conveni amb la Confederació de Comerç de la Comunitat Valenciana per a la gestió. Per a aquesta campanya el consistori destinarà 200.000 euros.

A més, juntament amb aquestes iniciatives, Sara Molina ha avançat que el seu departament està treballant per a la posada en marxa per al pròxim mes de juny d’una nova campanya de Rasques, aquesta vegada amb “premis directes molt estiuencs”. Igualment, ha avançat que tant l’Ajuntament com la Federació de Comerç de Borriana han unit tots els esforços perquè enguany la fira del comerç de l’estiu, POP UP, “siga tot un èxit, més encara si tenim en compte que l’any passat no es va poder celebrar”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari