Borriana convoca els Premis ‘Dia de la Dona’

Les propostes poden presentar-se cada any, des de l’1 fins al 22 de febrer

Borriana convoca els Premis ‘Dia de la Dona’
12/02/2020 -

L’Ajuntament ha convocat els premis ‘Dia de la Dona’ amb la finalitat de reconèixer i homenatjar públicament dones rellevants de Borriana, bé de l’àmbit social, o bé dels àmbits científic, personal, laboral, esportiu i cultural, que han destacat per la seua trajectòria vital o la seua labor en benefici de la igualtat entre dones i homes.
La regidora d’Igualtat, Maria Romero, ha explicat que els premis que es convoquen anualment, i les propostes dels quals poden presentar-se cada any des de l’1 fins al 22 de febrer, es convoquen amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona, que es commemora cada 8 de març.

Segons ha manifestat Maria Romero, els treballs i els èxits de les dones “amb massa freqüència no gaudeixen de reconeixement social i, fins i tot, passen desapercebuts per al conjunt de la ciutadania”. Així, ha assenyalat, la convocatòria d’aquests premis respon a aqueixa “llacuna”, d’acord amb el deure dels poders públics de “promoure les condicions perquè la llibertat i la igualtat entre homes i dones siguen reals i efectives”.

El nombre de premis establert que es concedeixen anualment és de tres, sense distinció de rang, i consisteixen en el lliurament d’una placa acreditativa i el reconeixement públic.

Proposta de candidatures

Les candidatures per a la concessió dels premis poden formular-se a proposta raonada de la persona titular de la Regidoria amb competències en matèria d’igualtat, i també per les institucions, corporacions, associacions, fundacions o entitats de la localitat o d’àmbit supramunicipal.

Igualment, poden fer propostes als premis la Comissió Municipal de Participació Ciutadana i Serveis Socials, i els partits polítics, però queden excloses les candidatures que sol·liciten el premi per a si mateixes o per a les organitzacions a les quals representen.

El premi no podrà ser atorgat a títol pòstum i les candidatures que es presenten hauran de proposar una dona o persona jurídica, de naturalesa pública o privada, amb una alta vinculació al municipi per filiació, residència, formació i/o professió, que, des de l’àmbit personal, laboral, social, institucional o cultural, haja destacat per la seua labor en benefici de la igualtat entre dones i homes o per la seua trajectòria vital o professional.

Les candidatures es formalitzaran per mitjà del lliurament de l’imprès oficial de proposta, segons l’annex publicat en la pàgina web municipal, i l’imprès de proposta s’acompanyarà d’una memòria curricular i/o biogràfica, amb els suports institucionals o personals que es consideren oportuns.

Les propostes es poden enviar per correu certificat, presencialment al registre d’entrada dirigit a l’Agència d’Igualtat de l’Ajuntament de Borriana, situada en l’edifici de l’Ajuntament, a la plaça Major, 1, o al registre en la seu electrònica.
De les tres candidatures premiades cada any es deixarà constància en l’arxiu municipal. Les candidatures proposades no premiades podran ser mantingudes com a propostes per a l’any següent si les entitats o persones que les van proposar confirmen la seua voluntat que així siga.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari