Borriana lliura el ‘Premi Dia de la Dona'

Borriana lliura el ‘Premi Dia de la Dona'
01/03/2020 -

La regidora d’Igualtat, Maria Romero, ha fet públic el nom de les guardonades enguany, 2020, amb els premis ‘Dia de la Dona’, seleccionades pel jurat entre totes les candidates. “El jurat ha triat dues dones i una entitat esportiva, Ana Fernández Bravo, Maribel Franch Devesa i l’equip aleví femení del Club Futbol Sala Borriana”.

Maria Romero ha felicitat les premiades i ha indicat que el lliurament del reconeixement públic ‘Premi Dia de la Dona’ tindrà lloc el pròxim 7 de març a les 12.30h, a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

També ha explicat que s’ha triat Ana Fernández per ser la descobridora de l’origen d’una infecció mortal a través d’un estudi pioner realitzat amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili, Maria José Figueras i la Universitat de Texas (EUA). Estudi publicat en la prestigiosa revista Proceedings of the National Academy of Sciencies. “A més del reconeixement a la seua brillant trajectòria personal i professional”, ha apuntat.

Respecte a Maribel Franch, la responsable municipal de l’àrea de Dona ha indicat que ha sigut seleccionada pel seu treball com a educadora i directora del CEE Pla d’Hortolans, “on ha aconseguit ser una més dins del claustre i amb totes les famílies de l’alumnat, així com fer que el centre siga pioner en la realització d’activitats innovadores i per a la inclusió”, ha precisat.

Quant a l’equip aleví femení del Club Futbol Sala Borriana, ha destacat que es tracta de l’únic equip femení de futbol sala federat en la federació de futbol de la Comunitat Valenciana que juga en la lliga masculina i “està lluitant perquè la Federació faça una lliga femenina de futbol sala”.

L’Ajuntament de Borriana convoca anualment els premis ‘Dia de la Dona’ amb la finalitat de reconéixer i homenatjar públicament dones rellevants del municipi, bé de l’àmbit social, bé de l’àmbit científic, personal, laboral, esportiu i cultural, que han destacat per la seua trajectòria vital o per la seua labor en benefici de la igualtat entre dones i homes.

El nombre de premis establit que es concedeixen anualment és de tres, sense distinció de rang, i consisteixen en el lliurament d’una placa acreditativa i el reconeixement públic.

Les candidatures per a la concessió de premis poden formular-se a proposta raonada de la persona titular de la Regidoria amb competències en matèria d’igualtat, i també per les institucions, corporacions, associacions, fundacions o entitats de la localitat o d’àmbit supramunicipal.

Igualment, poden fer propostes als premis la Comissió Municipal de Participació Ciutadana i Serveis Socials, i els partits polítics, però queden excloses les candidatures que sol·liciten el premi per a si mateixes o per a les organitzacions a les quals representen.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari