Borriana intensifica i reforça el tractament contra els mosquits

Borriana intensifica i reforça el tractament contra els mosquits
22/05/2021 -

Durant aquesta setmana, l’Ajuntament de Borriana ha reforçat i intensificat els tractaments larvicides i adulticides per a evitar la proliferació de mosquits de camp després de les fortes pluges recents i la pujada de temperatures, encara que la Regidoria de Salut que dirigeix Dolores Carbonell executa actuacions de control de plagues de mosquits durant tot l’any a través de l’empresa concessionària Lokímica, encarregada de la seua gestió.

Segons ha confirmat la regidora, des del passat dia 17 i fins hui, 22 de maig, s’ha reforçat el tractament en les zones propícies a embassades, en el llit del riu, en diferents punts urbans i en la zona del Grau i marítima. A més s’ha realitzat una cerca de focus privats potencials per a poder avisar a propietaris o aplicar l’ordenança municipal amb sancions.

Així, ha explicat Dolores Carbonell, s’han realitzat tractaments perimetrals sobre la vegetació al voltant de les zones urbanes amb la finalitat de reduir al màxim les poblacions de mosquits adults. També, tractaments terrestres de fumigació per termonebulització per a mosquits adults, i tractaments per a larves en séquies i en els focus detectats en via pública amb presència larvària, així com tractaments en jornades intensives mitjançant nebulitzacions i inspeccions durant cinc dies.

Així mateix, Carbonell ha assegurat que l’Ajuntament ja té aprovat per Salut Pública la sol·licitud del pla de tractament aeri per al control del mosquit en zones d’aiguamolls o entollades de la Marjalería, de validesa per a un any.

La regidora de Salut ha recordat que amb la finalitat de mantenir el terme municipal de Borriana en les millors condicions sanitàries possibles, i evitar a més “els efectes molestos que els mosquits causen a la ciutadania, com a picades i reaccions al·lèrgiques locals”, l’Ajuntament desenvolupa un tractament terrestre contra els mosquits “durant tot l’any i es potencia i intensifica en cas de necessitat, com ha ocorregut ara o en el període estival”.

De fet, ha precisat, els tractaments es realitzen cada mes de l’any i ja al març i abril es reforcen els treballs i passen a ser quinzenals”. A més, els productes emprats, ha afirmat, “són innocus per al medi ambient, no afectant en cap concepte la qualitat de les aigües ni a les zones, protegides o no, de fauna i flora.

En el municipi, el tractament durant tot l’any està orientat a “evitar l’aparició d’insectes en qualsevol estat, larves o adults, completant-se a més amb el monitoratge de les zones i detall de resultats”, la qual cosa permet, segons Carbonell, “avaluar permanentment el servei i determinar les actuacions a realitzar”.

Respecte a les zones de tractament, l’edil de Salut ha explicat que s’estén “des del nucli urbà a la zona marítima, en àrees on pot produir-se estancament d’aigua i zones on existeix vegetació abundant i estancament d’aigua”.
D’altra banda, Dolores Carbonell ha advertit als veïns i veïnes del municipi sobre la importància d’“evitar els estancaments d’aigua en poals, bidons i basses en parcel·les privades, que pot derivar en sancions contemplades en l’ordenança municipal”.

Totes aquestes actuacions desenvolupades pel consistori es complementen amb els tractaments aeris que realitza puntualment la Diputació de Castelló, que se centren en les zones agrícoles, de marjal i fluvials en el terme municipal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari