Borriana involucra a la ciutadania en la lluita contra la violència masclista i crea una xarxa de suport a les víctimes

Amb 15 tallers diferents de sensibilització i prevenció de la violència de gènere amb col·lectius i entitats socials de la localitat

Borriana involucra a la ciutadania en la lluita contra la violència masclista i crea una xarxa de suport a les víctimes
20/11/2020 -

Des del mes d’octubre passat, la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Borriana desenvolupa diverses activitats emmarcades en la programació municipal elaborada entorn del 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, per a implicar la major quantitat de població possible contra la violència masclista i crear una xarxa de suport per a les víctimes.

D’aquesta manera, ha explicat la regidora d’Igualtat, María Romero, s’estan desenvolupant diferents activitats ajuste al projecte artístic central #FilsperlaIgualtat, que fomenta la creació d’un bon teixit social que afavorisca els bons tractes i el suport a les víctimes i mostra la necessitat de l’erradicació i la prevenció de la violència.

Precisament, moltes són les persones que han teixit part d’aqueixa construcció artística que començarà a instal·lar-se aquest mateix cap de setmana en l’avinguda Cardenal Tarancón com una posada en escena de la col·laboració ciutadana amb l’objectiu comú d’erradicar la violència de gènere.

“Treballem conjuntament, Ajuntament, centres educatius, entitats i ciutadania per a erradicar aquesta xacra social”, ha indicat. En aquest context ja s’han acomplit diferents activitats de sensibilització. Així, amb diferents entitats s’han dut a terme fins a un total de 15 tallers diferents de sensibilització i prevenció de la violència de gènere que han variat segons el sector de població al qual es dirigia, bé foren joves, persones amb diversitat, migrants o persones majors.

A més, des de la perspectiva pedagògica es van oferir als centres educatius eines per a treballar el foment dels bons tractes i la resolució dels conflictes de manera positiva. Prop de 2.000 alumnes i alumnes de la totalitat dels centres educatius de la ciutat, els 10 CEIP, els 2 IES i el cicle superior d’artista faller i construcció d’escenografies, la CEE Pla d’Hortolans i les 6 escoletes d’educació infantil, han participat de la iniciativa amb la col·laboració de les coordinadores d’igualtat de cada centre.

També, un nodrit grup de persones a títol individual que, segons ha manifestat María Romero, “anònimament ha volgut sumar-se a la iniciativa, reflexionar sobre el tema, teixir totes juntes fils per la igualtat i crear xarxa contra la violència de gènere”.
Igualment, s’han sumat a la línia digital del projecte que s’ha difós a través de xarxes socials sota el paraigua de l’etiqueta #joemsume #FilsperlaIgualtat, la Falla del Barri d’Onda, 2 clubs esportius (Kayack i Club de Bàsquet), l’Escola Municipal de Teatre i el Centre Municipal de les Arts Rafael Martí de Viciana.

En aquesta línia, la regidora d’Igualtat ha destacat la implicació de la joventut de la localitat a través del Consell Local de la Joventut de Borriana, que va crear un grup de treball específic sobre el 25N, i que s’ha plasmat en la seua col·laboració en la campanya #Joemsume que ha sigut coordinada per Miss Maloya i en els actes preparats per al dia 27 de novembre.

Romero ha recordat que la instal·lació, dirigida per Miss Maloya estarà acabada per al 25 de novembre en la citada avinguda i aqueixa mateixa vesprada a les 20h, en la CMC la Mercé, es realitzarà la lectura de la Declaració Institucional, en un acte obert a la ciutadania.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari