Borriana es prepara per a una Nit del foc especial, si el temps ho permet

La ciutat recupera la tradició i s’encendran quatre traques simultànies des dels quatre punts cardinals del municipi, que arribaran al centre de la ciutat

Borriana es prepara per a una Nit del foc especial, si el temps ho permet
18/03/2022 -

Si el temps ho permet, Borriana gaudirà aquest divendres, 18 de març, d’una nit en què la pólvora serà la protagonista, una Nit del foc que serà especial i es realitzarà prèvia a la festivitat de Sant Josep i a la cremà dels monuments fallers d’enguany. De moment, la Junta Local Fallera ha decidit que la mascletà d’avui es dispararà i que en funció de l’evolució meteorològica es veurà si la Nit del foc es manté o se suspén.

Com a novetat en aquestes festes, l’Ajuntament recuperarà la tradició i es dispararà a les 21 hores, però com es feia anteriorment, ja que s’encendran quatre traques simultànies, des dels quatre punts cardinals del municipi, fins a arribar al centre de la ciutat. Les traques s’iniciaran des del camí d’Onda, barri València, la Mercé i Sant Blai.

Una volta arriben les traques a la plaça Major, una pujarà fins a dalt de l’Ajuntament, encara que tradicionalment la traca arribava fins a la part més alta del Campanar, per a encendre una palmera que il·luminarà el cel de Borriana i s’iniciarà un espectacle digital a la casa consistorial.

Reyes Martí, pirotècnica de Borriana, serà l’encarregada de disparar aquest espectacle pirotècnic, igual que de la resta d’espectacles de focs artificials durant les Falles de 2022.

Demà dissabte 19, dia de Sant Josep, a les 10.30h, i també depenent del temps, serà el torn de la tradicional ofrena de flors a la patrona de Borriana, la Mare de Déu de la Misericòrdia. La comitiva iniciarà el recorregut des del col·legi dels salesians per a acabar en el tapís instal·lat en la plaça Major. L’acte culminarà amb una mascletà que es llançarà des de la plaça de l’Hereu en acabar l’ofrena.

Finalment, el foc purificador posarà el punt final a aquestes falles de la recuperació amb la cremà a les 19 hores la falla d’AFDEM, a les 20h de les falles infantils i a partir de les 22 hores les falles grans, ja amb la mirada posada en el nou cicle faller.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari