Borriana ofereix a la ciutadania i a les empreses locals una nova plataforma informativa gratuïta

Es tracta d’una plataforma automatitzada via WhatsApp que garanteix l’enviament de la informació sense limitació quant a la quantitat de destinataris

Borriana ofereix a la ciutadania i a les empreses locals una nova plataforma informativa gratuïta
18/04/2022 -

L’Ajuntament de Borriana a través de les regidories d’Ocupació i Comerç posa a la disposició de la ciutadania i les empreses locals una nova plataforma gratuïta per a rebre informació sobre programes de formació i ocupació, subvencions, tallers, cursos i altres activitats organitzades pel consistori.

Segons han explicat les regidores de Comerç, Sara Molina, i d’Ocupació, Esther Meneu, vista la rellevància de les xarxes socials i la participació activa que proporcionen, des de l’Ajuntament “actuem en conseqüència, activant nous canals directes de comunicació amb la ciutadania”.

Des de fa uns anys, han explicat, en línia amb la seua estratègia de modernització i d’impuls de les noves tecnologies per a l’atenció al ciutadà, les regidories de Comerç i Ocupació estan utilitzant l’app de whatsapp per a enviar informació sobre les seues activitats i programes a les persones que prèviament han sol·licitat ser incloses en les corresponents llestes distribució.

No obstant això, han indicat, la gran quantitat de subscriptors, més de 1.500, i les limitacions que el mateix WhatsApp estableix per a aquesta mena d’enviaments han ocasionat diversos errors i fallades que han obligat a replantejar el funcionament d’aquest canal de comunicació.

Així, des del consistori, “hem optat per contractar els serveis d’una plataforma automatitzada que, a més de complir amb tots els requisits per a la protecció de dades, garanteix l’enviament de la informació sense limitació quant a la quantitat de destinataris”. A més, és una eina que té molt potencial i que anirà desenvolupant-se de manera progressiva, amb la incorporació de nous serveis i prestacions d’intercomunicació amb els ciutadans.

Com a novetat respecte als canals tradicionals, en finalitzar el procés el sistema envia un missatge amb un enllaç que es pot compartir amb altres contactes de whatsapp per a convidar-los a inscriure’s en el servei.

Durant els mesos d’abril i maig es continuaran gestionant els dos sistemes d’enviament d’informació, whatsapp tradicional i la nova plataforma. No obstant això, a partir de juny s’utilitzarà “exclusivament” el sistema automatitzat, per la qual cosa és convenient que les persones i empreses usuàries del servei es donen d’alta com més prompte millor en el 678 44 75 05.

Per a donar-se d’alta en la nova plataforma

1. Introduir el número 678 44 75 05 en l’agenda de contactes del telèfon.
2. Obrir whatsapp i enviar un missatge al número anterior dient “hola”.
3. Apareixerà un missatge donant la benvinguda i informant que la plataforma compleix amb la normativa europea de protecció de dades. A continuació, pregunta si es desitja continuar usant el sistema, per al que caldrà enviar un missatge amb “1”.
4. De seguida, apareix un missatge preguntant quin tipus d’informació es desitja rebre, per a això cal respondre amb un altre missatge que incloga:
• “1” per a rebre informació sobre programes de formació i ocupació organitzats per l’Ajuntament de Borriana.
• “2” per a rebre informació sobre subvencions, tallers, cursos i altres activitats organitzades per l’Ajuntament de Borriana i dirigides a comerços i empreses.

IMPORTANT! Només es pot triar una opció: o “1”, o “2”

4.a) Si s’envia un missatge amb “1” la plataforma pregunta pel nom complet de la persona que se subscriu al servei. Una vegada completat, es rep un missatge dient que s’ha registrat la inscripció.
4.b) Si s’envia un missatge amb “2” la plataforma demana que se seleccione el tipus d’empresa entre la següent llista.
1. Comerç
2. Hostaleria
3. Perruqueries
4. Empreses i serveis en general
5. Comerços especials
6. Associacions
4.c) Una vegada seleccionat el número de l’1 al 6, la plataforma pregunta pel nom del comerç / empresa / establiment.
4.d) A continuació, apareix una pregunta que cal respondre indicant breument l’activitat principal a la qual es dedica: el comerç / empresa / establiment. Després d’enviar la resposta, es rep un últim missatge indicant que ja s’ha completat l’alta en el sistema d’alertes de l’Ajuntament de Borriana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari