L'Ajuntament de Borriana demana a la ciutadania no anar a les segones residències

L’alcaldessa de Borriana, M. Josep Safont, apel·la a la “responsabilitat” i a la “prudència” perquè “només junts podrem superar aquesta crisi”

L'Ajuntament de Borriana demana a la ciutadania no anar a les segones residències
08/04/2020 -

L’alcaldessa de Borriana, M. Josep Safont, ha demanat “responsabilitat” a la ciutadania del municipi perquè “no es desplacen als segons habitatges en la zona marítima per Setmana Santa”, i els ha emplaçat a seguir confinats perquè “no estan permesos aquests desplaçaments encara que el segon habitatge estiga en el mateix municipi”.

L’alcaldessa ha insistit en la necessitat que “ens quedem a casa” i en la importància de no realitzar aquests desplaçaments per “el risc de contagi que comporten i que poden derivar a complicar una situació ja de per si mateix difícil”.

Cal recordar que el desplaçament a les segones residències no està permès pel Reial decret 463/2020 que limita la llibertat de circulació, per la qual cosa es preveuen sancions a la vulneració de l’ordre emesa pel Govern.

Per això, la primera edil ha apel·lat a “la paciència, la prudència, el civisme i solidaritat de la ciutadania per a “ajudar amb el seu confinament a tot el personal sanitari, principalment, que estan en primera línia en la lluita contra aquesta malaltia infecciosa”, perquè al seu judici, “no podem posar en perill ni la pròpia salut ni la de la resta de persones, i només junts podrem superar aquesta crisi”.

Amb la Setmana Santa i el temps primaveral es detecten desplaçaments a segons habitatges que suposen “un menyscapte en l’eficàcia del confinament sanitari, mesura la importància de la qual destaquen les autoritats sanitàries responsables del seguiment de la pandèmia per a reduir el nombre de contagis i poder així mantenir la situació dins d’uns límits que garantisquen l’assistència sanitària dels malalts”, ha advertit l’alcaldessa.

Amb l’objectiu d’evitar aquests desplaçaments i fer complir les mesures,, ha explicat l’alcaldessa, la Policia Local de Borriana, en col·laboració amb la Guàrdia Civil, participa en un operatiu especial destinat a garantir el compliment de les mesures adoptades pel decret d’estat d’alarma vigent motivat per l’emergència sanitària del COVID-19 i que té per objecte particular “vigilar desplaçaments de vehicles i persones cap a les zones de segones residències de Borriana, especialment en la seua zona marítima”.

Així, durant aquests dies, ha precisat, es potenciarà la vigilància d’aquestes zones amb patrulles mòbils i controls a peu de carretera, on els agents comprovaran els llocs de residència de les persones que es troben en les vies i espais públics i el motiu que justifique la seua presència o desplaçament.

Zones comunes

Un altre aspecte en el qual s’incidirà, ha assenyalat Safont, és en l’ús de les zones comunes de les propietats, perquè no és compatible amb el confinament imposat per l’autoritat sanitària, per la qual cosa tampoc és possible l’ús d’espais com a piscines, instal·lacions esportives comunitàries, zones recreatives comunitàries encara que siguen privades, etc.

Amb aquestes mesures les autoritats pretenen continuar millorant la situació sanitària evitant nous contagis, amb la finalitat de poder tornar a una normalitat sense risc sanitari, al més prompte possible. Durant l’estat d’alarma, la Policia Local es troba sota l’Autoritat del Ministeri de l’Interior i participa activament en el sosteniment de les mesures acordades pel Govern de la Nació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari