L'Ajuntament de Borriana reparteix 6.000 màsqueres en un primer lliurament

Facilita 1.000 màsqueres FFP2 al Centre de Salut I perquè les distribuïsca entre persones i famílies que consideren prioritàries

L'Ajuntament de Borriana reparteix 6.000 màsqueres en un primer lliurament
20/04/2020 -

L’Ajuntament de Borriana ha començat el repartiment inicial de 6.000 màsqueres, en un primer lliurament, entre diversos col·lectius del municipi. En els propers dies s’espera una nova remesa de 25.000 màsqueres homologades tipus FFP2, amb la qual cosa el material rebut i adquirit finalment serà de 31.000 màsqueres, més el material sanitari de prevenció davant la Covid19 proporcionat per la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana, segons ha confirmat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont.

Es tracta de 1.000 màsqueres FFP2 adquirides pel Consistori que s’han facilitat al Centre de Salut I de Borriana perquè facen la distribució entre les persones i famílies que consideren prioritàries, i unes altres 5.000 màsqueres sol·licitades a l’Agència Valenciana d’Emergències, que l’Ajuntament ha començat a distribuir entre diversos col·lectius, com ara, pescadors, comerços oberts i entitats, i en zones com el mercat central.

A més, el Consistori ha rebut un nou enviament amb material sanitari de protecció davant el virus Covid19, que se suma als enviaments que periòdicament està proporcionant la Diputació als ajuntaments de tota la província que ho han sol·licitat.

Aquest repartiment se suma al que es va iniciar el 14 d’abril per efectius de la Policia Local en col·laboració amb la Guàrdia Civil, de màsqueres proporcionades pel Govern d’Espanya, en els principals punts d’eixida de la línia d’autobusos del municipi i en l’estació de Renfe Borriana-Alqueries, per a usuaris, treballadors i treballadores que utilitzen el transport públic.

Igualment, avui està previst que arriben al municipi les màsqueres que aporta la Generalitat Valenciana per a la seua distribució gratuïta entre majors de 65 anys i col·lectius vulnerables de risc davant la pandèmia del Covid19, mitjançant la presentació de la targeta SIP en les oficines de farmàcia de Borriana.

Segons la resolució publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), les oficines de farmàcia repartiran tres màsqueres a cada persona major de 65 anys o que forme part de col·lectius vulnerables. En total es distribuiran en les farmàcies de la Comunitat Valenciana 3,6 milions de màsqueres que es podran retirar amb la targeta sanitària SIP i sense cap cost per a l’usuari.

A més de les persones majors de 65 anys, els grups de risc als quals es lliurarà aquest material de protecció són persones amb malaltia significativa crònica en múltiples sistemes orgànics, persones amb malaltia dominant crònica en tres o més sistemes orgànics i persones neoplàsies dominants, metastàtiques i complicades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari