Borriana revisa els guals obsolets de tot el municipi

Borriana revisa els guals obsolets de tot el municipi
11/10/2020 -

L’Ajuntament de Borriana està realitzant una campanya de revisió dels aproximadament 3.000 guals autoritzats que existeixen en l’actualitat en el municipi per a posar-los al dia i així facilitar-ne l’aparcament, regularitzar la situació i no ocupar zones públiques que no corresponga.

Segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, Bruno Arnandis, dels aproximadament 3.000 guals, se n’han detectat al voltant d’un centenar que porten diversos anys sense pagar les taxes, raó per la qual se’ls requerirà perquè es posen al dia i sempre que facen cas omís, se’ls retirarà el gual.

Amb la revisió dels guals es tracta d’actualitzar-ne la situació de tots i vigilar-ne el compliment i la vigència, amb la finalitat de “millorar el servei, ja que no tots s’estan utilitzant degudament”, amb això, es pretén que “hi haja un major control sobre les plaques col·locades de manera irregular, per a alliberar un centenar de places d’aparcament”.

Així, ha assenyalat, “s’està procedint a actualitzar la situació i dur un major control sobre els guals que existeixen en la nostra localitat per a vetlar pel seu compliment”, a fi que “es revoquen aquells que estiguen sense pagar i els que no complisquen de forma evident la seua funció, que és servir d’entrada i eixida a vehicles”.

Bruno Arnandis ha destacat que el percentatge de compliment és d’un 97 per cent, no obstant això ha recordat que la resta dels usuaris que volen donar de baixa el gual “han de retornar la placa a l’Ajuntament i restaurar el rastell al seu estat original”, i ha previngut que en cas de no fer-ho el consistori “està facultat per a fer-ho carregant a l’interessat els costos, amb la possibilitat d’embargar les quantitats que es deguen”.

Així mateix, el responsable de l’àrea ha manifestat que l’ordenança municipal arreplega també que quan un gual es destina a una altra finalitat diferent per a la qual va ser atorgat, l’Ajuntament “pot retirar l’autorització i la placa”.

Segons ha indicat, l’ordenança municipal arreplega que els usuaris o titulars dels guals “hauran de facilitar en tot moment l’accés als locals objecte de l’autorització als membres de la Policia Local o personal autoritzat per l’Ajuntament, amb la finalitat d’efectuar-ne la revisió o la inspecció”.

A més, Bruno Arnandis ha informat que amb motiu de la baixa de l’autorització, siga d’ofici o a petició de l’interessat, el titular de l’autorització “haurà de suprimir tota senyalització indicativa de l’existència de gual, i reposar la vorera i el rastell al seu estat original i, si escau, reposar les marques viàries, tot donant continuïtat a l’ordenació del carrer afectat”.

Aquestes obres de reposició del rastell i la vorera al seu estat original, quan se sol·licite la baixa, ha precisat, seran a càrrec del titular del gual, tot i que les obres hagueren estat executades per anteriors propietaris, fins i tot en la fase de promoció de l’immoble o a causa de treballs de reurbanització municipals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari