Borriana planta cara als abusos infantils: ‘Festa pels bons tractes en la infància’

L’associació Cala i l’Ajuntament de Borriana organitzen una festa pel dia dels Drets Infantils

Borriana planta cara als abusos infantils: ‘Festa pels bons tractes en la infància’
28/11/2019 -

L’Ajuntament de Borriana, en col·laboració amb l’associació Cala de Borriana, celebren el pròxim dissabte 30 de novembre una festa amb motiu del Dia Internacional dels Drets Infantils.

L’associació Cala aposta per un programa de prevenció sexual infantil, subvencionat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per trencar el silenci al voltant dels abusos sexuals en la infantesa. Un taller que duen a terme en els centres educatius de tot el territori valencià i que consta de tres accions: formació al claustre, taller amb les famílies i contacontes per treballar el tema amb l’alumnat més vulnerable.

«Festa pels bons tractes a la infància» es transforma en un format obert i participatiu amb una jornada festiva al voltant dels bons tractes que s’iniciarà a les 11h del matí a la plaça de la Mercè de Borriana amb un contacontes, continuarà amb activitats familiars dirigides, la lectura del manifest i finalitzarà amb un espectacle de màgia que farà gaudir a grans i menuts.

En aquesta línia, agafant el guant de l’associació Cala, des de la Regidoria d’Igualtat, Inclusió i Diversitat de Borriana s’ha volgut iniciar un camí de col·laboració que trenque amb el silenci que envolta els abusos i que deixa indefensa la nostra infància. Així ho explicaven les representants de l’associació, Lucia Sanahuja i Isabel Casabú: “els tabús impedeixen tractar el tema i esmentar-lo. De fet, el programa se’ns quedava curt perquè no arribàvem a unir adultesa i infantesa com aconseguirem aquest dissabte”. En paraules de la regidora, Maria Romero, “el silenci al voltant dels abusos impedeix tenir-los en compte com una realitat que es dóna en la nostra societat i no evidenciar-los ens fa còmplices i fa que la persona que els haja patit no contemple la possibilitat de contar-ho, que queda tan ocult que ni es nomena”.

Així, aquesta jornada que pretén ser familiar busca, en un llenguatge adaptat a tots, posar la problemàtica sobre la taula i conscienciar la ciutadania que davant d’un o d’una menor víctima d’abusos hi ha moltes persones adultes que l’envolten i que tenen el deure de donar-li suport.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari