Borriana sumarà dos noves aules gratuïtes de 2 anys en col·legis públics d'Infantil i Primària per al pròxim curs

La presentació de sol·licituds d’admissió telemàtica en Infantil i Primària per al curs 2022-2023 serà del 26 d’abril al 4 de maig, i del 26 de maig al 3 de juny en ESO i Batxillerat

Borriana sumarà dos noves aules gratuïtes de 2 anys en col·legis públics d'Infantil i Primària per al pròxim curs
17/04/2022 -

Les famílies de Borriana comptaran per al pròxim curs 2022-2023 amb dues noves aules gratuïtes d’Infantil de 2 anys en col·legis públics d’Infantil i Primària, la qual cosa suposa incrementar el doble l’oferta pública de places que faciliten la incorporació primerenca al sistema educatiu, segons ha avançat el regidor d’Educació, J. Ramon Monferrer.

En conseqüència, ha explicat, més de 70 xiquets i xiquetes del tram de 2 a 3 anys tindran una plaça gratuïta en centres públics d’Infantil i Primària en aquesta etapa no obligatòria en el curs 2022-2023, ja que totes aquestes aules tenen una ràtio reduïda de 18 alumnes/as per unitat.

Fins ara, tan sols dos centres públics del municipi, concretament el CEIP Cardenal Tarancon i el Roca i Alcaide, comptaven amb aules per a xiquets i xiquetes de dos anys, i el curs que ve s’afigen el CEIP Penyagolosa i el CEIP Iturbi, ha indicat Monferrer.

A més, amb la universalització de la gratuïtat anunciada fa mesos per la Generalitat Valenciana en el tram de 2 anys per al curs que ve, “a aquestes places en col·legis públics se sumarà l’oferta privada del municipi, perquè les aules d’aquestes característiques en les Escoles Infantils de 0-3 anys, siguen de titularitat pública o privada, seran totes gratuïtes”, ha destacat Monferrer.

Calendari matriculació

D’una altra banda, ha recordat que el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat el calendari d’admissió i matricula per al curs 2022-2023 dels nivells d’Infantil, Primària, ESO i Batxillerat. <https://dogv.gva.es/datos/2022/03/29/pdf/2022_2679.pdf>

El procediment d’admissió, ha manifestat, “és especialment important per a les famílies que matriculen els fills i les filles per al pròxim curs per primera vegada en Infantil de 3 anys i en les aules de 2 anys en els centres educatius sostinguts amb fons públics”.

En l’admissió escolar del pròxim curs 2022-2023, a les places d’Infantil 2 anys opten les xiquetes i els xiquets nascuts en 2020, i a les d’Infantil 3 anys la població nascuda en 2019.

El procés d’admissió és el primer tràmit que es fa per a l’escolarització per primera vegada o per a sol·licitar canvi de centre educatiu. L’han de realitzar les famílies i se centra a aportar tota la informació i posar les opcions dels centres preferents per a poder fer la baremació, si escau, i la determinació del centre educatiu on s’escolaritzaran els fills i les filles.

La forma principal per a fer aquest tràmit és de manera telemàtica a través de l’espai web , en el qual les famílies tenen al seu abast totes les vacants disponibles, tutorials que els guiaran en el procediment i les respostes a les preguntes freqüents que puguen sorgir durant la tramitació.

Com a novetat en el procediment telemàtic d’admissió a través de la plataforma , les famílies, una vegada hagen obtingut la plaça escolar, podran per primera vegada fer la matrícula en línia sense que calga acudir al centre educatiu, si així ho volen. Aquesta nova opció no impedeix que les famílies que ho preferisquen puguen fer la matrícula de manera presencial com sempre.

Sol·licituds Infantil i Primària

La presentació de sol·licituds d’admissió telemàtica en Infantil i Primària serà del 26 d’abril al 4 de maig. El 3 de juny, amb la publicació de les llistes definitives d’alumnat admès en cada centre, començarà la matrícula. Des d’aquest mateix dia fins al 21 de juny podran formalitzar la matrícula les famílies que opten per la nova modalitat en línia, i del 22 de juny al 6 de juliol les que vulguen fer-la de manera presencial.

Sol·licituds ESO i Batxillerat

Quant a l’admissió telemàtica en ESO i Batxillerat serà del 26 de maig al 3 de juny. En el cas de l’ESO, les llistes definitives d’alumnat admès es publicaran el 18 de juliol i aquest mateix dia començarà la matrícula en línia, que estarà oberta fins al 21 de juliol. Les famílies que opten per a formalitzar la matrícula de manera presencial podran fer-ho del 19 al 22 de juliol.

Les llistes definitives d’alumnat admès en Batxillerat es publicaran el 22 de juliol i des d’aquest dia fins al 27 de juliol es podrà formalitzar la matrícula de manera telemàtica i, si s’opta per fer la matrícula de manera presencial, cal acudir als centres educatius del 25 al 28 de juliol.

La Conselleria d’Educació treballa en l’actualització de i l’espai web estarà habilitat perquè estiga en funcionament en el calendari previst d’admissió que s’ha assenyalat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari