Borriana i Creu Roja s'alien per a formar a joves a ‘salvar vides’

L’àrea municipal de Joventut ofereix un curs de primers auxilis bàsics impartit per Creu Roja

Borriana i Creu Roja s'alien per a formar a joves a ‘salvar vides’
15/04/2022 -

L’Ajuntament de Borriana a través de la regidoria de Joventut i l’Assemblea de Creu Roja, han unit forces per a oferir a joves del municipi formació a “salvar vides”, així ho han explicat la regidora de Joventut, Lluïsa Monferrer i la presidenta de l’Assemblea Local de Creu Roja, Sonia Gascón.

Es tracta de la convocatòria d’un curs de formació en primers auxilis bàsics dirigit a joves i impartit per Creu Roja per a dotar dels coneixements i habilitats essencials sobre primers auxilis necessaris per a ajudar en cas que passe algun accident o emergència i així augmentar els nivells de supervivència de les persones que l’hagen patit.

Amb places limitades i una duració de 40 hores, el curs s’impartirà dimarts i dijous de 16.30h a 20h, del 26 d’abril al 2 de juny, i les inscripcions es podran realitzar fins al 24 d’abril o fins a completar places en: . Monferrer ha destacat la importància d’una formació adequada en aquesta matèria i ha animat la joventut de Borriana a formalitzar-ne la inscripció en el curs.

Sobre aquest tema, ha assegurat que es tracta d’una oportunitat “excel·lent” si tenim en compte que, dels 200 euros que costa el curs, tan sols s’abonarà una taxa de 70 euros, perquè la resta està becada per l’Ajuntament de Borriana.

Per part seua, Sonia Gascón ha subratllat la repercussió “d’aprendre a salvar vides”, i ha manifestat que des de Creu Roja “considerem que els primers auxilis són un acte humanitari d’importància vital, perquè en actuar amb uns primers auxilis efectius podem salvar innombrables vides, ja que és molt possible que l’ajuda mèdica professional no sempre estiga disponible de forma immediata en el lloc i en el moment de l’accident”.

Segons ha explicat la presidenta de la Creu Roja a Borriana, un accident en la vida real afecta persones i, quan passa, “cal afrontar-lo amb serenitat i amb un mínim de coneixements, ja que les conseqüències poden ser molt serioses”.

Per a prevenir aquests accidents i minimitzar-ne en la mesura que siga possible els efectes, ha assegurat Gascó, “la realització d’un auxili eficaç, amb l’ús d’una sèrie de tècniques ben apreses i no aplicant-hi remeis sense objecte, és imprescindible, i a això s’arriba rebent un bon curs de primers auxilis”.

Cal tindre present que, en la majoria dels casos, els primers auxilis els realitzen ciutadans i ciutadanes, que són testimonis d’un accident o d’una emergència i quan estan capacitats, ha precisat, “poden brindar atenció bàsica per a tractar lesions menors i preservar la vida fins que arribe l’ajuda mèdica professional”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari