Els Reis Mags arribaran a Borriana el dia 5 de gener i recorreran amb cotxe, simultàniament, els carrers dividits en sector

En substitució de la cavalcada i perquè les famílies puguen vore’ls des de les seues finestres i balcons i no hagen de desplaçar-se

Els Reis Mags arribaran a Borriana el dia 5 de gener i recorreran amb cotxe, simultàniament, els carrers dividits en sector
18/12/2020 -

La ciutat de Borriana ho té tot preparat per a l’arribada dels Reis d’Orient, una visita que serà especial i adaptada a les circumstàncies per la pandèmia, amb la suspensió de la cavalcada, però amb Melcior, Gaspar i Baltasar com a protagonistes, “perquè la màgia arribe als xiquets i les xiquetes”, segons ha informat la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, que ha donat a conèixer els actes amb motiu de l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient a Borriana.

Una visita en la qual l’Ajuntament està treballant des de fa aproximadament dos mesos per a garantir la celebració amb un format nou adaptat a les mesures per la Covid-19 i amb la premissa d’evitar aglomeracions de persones i perquè la nit de Reis 2021 “siga molt més especial que mai per als més xicotets i que siga inoblidable, a pesar que estiguem immersos en una gran pandèmia”.

Lluïsa Monferrer ha destacat el comportament exemplar dels més xicotets i xicotetes des de l’inici de la pandèmia, per la qual cosa “ara més que mai, els xiquets i les xiquetes mereixen que Melcior, Gaspar i Baltasar visiten Borriana”. El més important, ha manifestat, és que Borriana “continue mantenint la celebració dels Reis Mags i la il·lusió dels xiquets i xiquetes de la ciutat, sempre amb el compliment les mesures establertes i unint esforços”.

La principal novetat és que al mes que ve la tradicional cavalcada del dia 5 se substituirà per un recorregut dels tres Reis pels carrers de la ciutat des de les 16 hores. Per a la qual cosa, el municipi es dividirà en sectors i, simultàniament, els Reis realitzaran en cotxes les rutes establertes prèviament perquè les famílies puguen vore’ls des de les seues finestres i balconades i no hagen de desplaçar-se. Aquestes rutes es donaran a conèixer pròximament.

Des del consistori, ha manifestat Lluïsa Monferer, “no podem organitzar la cavalcada per motius obvis de seguretat i per a evitar aglomeracions, però hem procurat que qualsevol xiquet o xiqueta des de sa casa puga sentir que els Reis d’Orient estan a prop”. Per això, ha precisat, a més “estem treballant perquè es puga retransmetre per televisió i per les plataformes digitals. A pesar que la comitiva es farà notar tocant el clàxon, en la web es podrà fer el seguiment en viu d’algun dels recorreguts”.

Patge Reial

Prèviament, un dia abans, és a dir el 4 de gener, els xiquets que ho desitgen podran donar la carta al Patge Reial perquè arriben a les mans de Melcior, Gaspar i Baltasar. Així, enguany, el Patge Reial estarà simultàniament a les 17.30h al Pla, a la Mercè i a la placeta de les Dominiques, on els més menuts o els seus familiars podran entregar la seua llista de desitjos de forma ordenada, segura, i evitant aglomeracions.

Igualment, es podran depositar les cartes directament en les tres bústies reials itinerants realitzades per un artista faller de la ciutat que representen la figura dels Reis Mags, Melcior, Gaspar i Baltasar, i que pròximament recorreran els carrers i comerços de la ciutat.

Videotelefonada

Paral·lelament, com que els Reis han après a utilitzar les noves tecnologies per a poder conversar amb els més xicotets, es podrà demanar una cita per a realitzar videotelefonades amb Melcior, Gaspar i Baltasar, a través de la plataforma vienenlosreyesmagos.com/borriana, “una visita virtual en què els Reis els atendran personalment i podran interactuar i parlar extensament”, ha indicat la regidora.

Lluïsa Monferrer ha explicat també que durant aquesta setmana l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha escrit una carta als Reis Mags perquè malgrat les circumstàncies vinguen a Borriana i complisquen amb els desitjos i les il·lusions dels xiquets i les xiquetes perquè s’ho mereixen”.

La clau de la ciutat

Els tres Reis d’Orient han confirmat la seua visita a la ciutat el dia 5 de gener, l’alcaldessa els lliurarà la clau de la ciutat perquè puguen entrar en totes les cases de Borriana, en una recepció a la Casa Consistorial en què tan sols participaran les Reines Falleres, Elena Pastor i Julia López i la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer.

Tot aquest procés des de l’inici, amb la petició de l’alcaldessa per carta als Reis Mags i les diverses activitats relacionades amb la vinguda de Ses Majestats i davant la impossibilitat de realitzar la cavalcada, el lliurament de la clau des del balcó es podrà seguir a través de la televisió de Borriana i de les xarxes socials.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari