La campanya ‘Reciclar per a ConserMar’ arriba a les platges de Borriana

La campanya ‘Reciclar per a ConserMar’ arriba a les platges de Borriana
20/07/2022 -

La campanya “Reciclar per a ConserMar” de conscienciació ciutadana sobre reciclatge promoguda per la Conselleria de Medi Ambient i Ecoembes ha fet una parada a les platges de Borriana per a conscienciar sobre els beneficis del reciclatge per al medi ambient i la importància de no abandonar els residus en les platges.

La Generalitat i Ecoembes impulsen aquesta iniciativa de conscienciació per a fomentar la recollida selectiva de residus generats a les platges i l’ús dels contenidors de reciclatge, en col·laboració amb 20 Ajuntaments costaners de tota la Comunitat Valenciana, entre els quals està Borriana.

L’equip d’educadors ambientals de Reciclar per a ConserMar s’ha instal·lat aquest matí en el passeig marítim a la platja de l’Arenal, per a realitzar una jornada de conscienciació en la qual ha participat el regidor de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis, que ha reiterat la necessitat de reforçar l’educació ambiental en les nostres platges per a “despertar el gran efecte transformador de les accions xicotetes, com depositar el residu en el contenidor correcte”.

Durant tot el matí, l’equip de ConserMar ha atès les persones usuàries de les platges en l’estand situat a la platja de l’Arenal, per a informar i fomentar la recollida selectiva de residus d’envasos generats a l’entorn de les platges (llandes, briks, envasos de plàstic), a més de cridar l’atenció per a frenar la basuralesa, és a dir, l’abandó dels residus a les platges i altres entorns naturals (littering).

A més, l’equip ha resolt els dubtes sobre on i com cal depositar un determinat residu, fent possible el posterior reciclatge. “Aquestes accions in situ –ha assegurat Arnandis–, permeten arribar al major nombre possible de veïns i conscienciar-los de la importància de reciclar en qualsevol situació i lloc”.

Així mateix, ha subratllat la “importància” d’enfortir la gestió durant la temporada estival, amb més afluència a les platges, per a preservar la qualitat i l’estat de les platges de Borriana” perquè, segons ha manifestat, “el residu a la platja, o en el seu entorn, és susceptible d’acabar al Mediterrani, i afecta l’ecosistema, la flora i la fauna marina, per tant, hem de ser responsables amb allò que menys veiem, el patrimoni natural, i també del medi marí”.

Reciclar per a ConserMar

La iniciativa de la campanya Reciclar per a ConserMar persegueix la interacció ‘cara a cara’ amb els ciutadans i reforçarà la importància de la separació domèstica i fora de la llar per a afavorir el reciclatge dels envasos de plàstic, metàl·lics i briks en el contenidor groc i el paper i el cartó en el contenidor blau. Amb tot això, s’ajuda a reduir la contaminació, millorar la qualitat mediambiental i contribuir a l’economia circular dels envasos.

En definitiva, es tracta d’implicar els ciutadans i les ciutadanes com a agents actius preservadors del patrimoni comú que representen les nostres platges, valorant-les com el que són, un tresor natural, en l’ús i gaudi del qual està basat a més en bona part el nostre desenvolupament econòmic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari