L'alcaldessa de Borriana lamenta el "difícil" ajornament de les Falles però el considera necessari per protecció

El Consistori, atenent les demandes del Gremi d’Artistes Fallers de Borriana, està estudiant la possibilitat de facilitar-los un local on traslladar i depositar els monuments fallers realitzats

L'alcaldessa de Borriana lamenta el "difícil" ajornament de les Falles però el considera necessari per protecció
11/03/2020 -

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha afirmat que es “buscarà una alternativa” per a la celebració de les Falles de Borriana de 2020, però atenent sempre criteris tècnics i científics, perquè el primer és la seguretat de les persones, i ha remarcat que malgrat la “difícil i complicada decisió” i a la “decepció i la tristesa que ens embarga”, és “l’adequada”, ja que “protegir la salut de les persones, és la prioritat”.

Safont ha comparegut davant els mitjans de comunicació per a informar de la situació en la localitat, després de l’anunci anit del president de la Generalitat, Ximo Puig, sobre la cancel·lació de les festes a causa de la crisi del coronavirus.

Segons ha indicat l’alcaldessa la passada nit, després de finalitzar l’acte d’Homenatge a la Reina Fallera, es va reunir amb els representants de les falles per a traslladar-los la decisió i aportar tota la informació amb la qual es comptava en aqueix moment, i també s’ha posat en contacte amb els representants dels grups polítics municipals.

Per a l’alcaldessa, la suspensió i ajornament de les Falles és una mesura adoptada per “responsabilitat i pensant en l’interés general”, d’aplicació en tota la Comunitat Valenciana, perquè els responsables del Ministeri de Sanitat han donat “la clara instrucció de no celebrar els actes festius de les Falles i la Magdalena en les dates previstes”.

Així mateix, Safont ha apel·lat a la comprensió de la ciutadania de Borriana sobre aquesta situació “extraordinària”, i ha manifestat que està convençuda que comprendran que la decisió del Govern valencià s’ha pres “per responsabilitat, seguint l’assessorament dels experts en salut pública i pensant en l’interés general de la població”.

Una decisió que, en aquests moments, tracta de “minimitzar els elements de risc com són les aglomeracions humanes o desplaçaments massius de persones provinents de zones afectades”, ha indicat l’alcaldessa.

Després de la roda de premsa, l’alcaldessa acompanyada de la regidora i presidenta de la Junta Local Fallera, Lluïsa Monferrer, han mantingut una reunió amb el Gremi d’Artesans i Artistes Fallers de Borriana, per a abordar els problemes i la repercussió de la suspensió i ajornament de les Falles en el Gremi.

Així, el Consistori, atenent les seues demandes, està estudiant la possibilitat de “facilitar-los un local on traslladar i depositar els monuments fallers ja realitzats i, així, d’alguna manera minimitzar l’impacte i els efectes negatius”, ha subratllat M. Josep Safont.

Calendari escolar

Quant al calendari escolar a la ciutat de Borriana, l’alcaldessa ha aclarit que es manté la setmana no lectiva per a tota la setmana de Falles, després de la confirmació de la Conselleria d’Educació, que ha precisat que, si les autoritats sanitàries no informa del contrari, “no hi ha cap canvi en el calendari escolar”.

Sobre aquest tema, l’alcaldessa ha indicat que des de la Regidoria d’Educació també es va transmetre anit la informació als directors dels centres educatius i les AMPA, des de primera hora d’aquest matí s’ha estat en contacte amb el director territorial d’Educació per a confirmar que el calendari lectiu no es modifica, i també per a requerir quin ha de ser el criteri d’actuació en les activitats extraescolars previstes als centres educatius per a aquest divendres.

A més, en la reunió mantinguda a última hora del matí entre el regidor d’Educació, J. Ramon Monferrer, i els directors dels centres educatius del municipi, s’ha acordat que els centres mantindran la majoria de les activitats complementàries pròpies del centre programades per a divendres, que es realitzaran de forma exclusiva amb l’alumnat i el professorat propi de cada centre, sense persones alienes a l’activitat habitual del centre, per exemple, pares, mares familiars, antics alumnes o la mateixa Cort d’Honor i Reines.

Dates d’ajornament

Referent a les possibles dates per a celebrar les Falles, Safont ha assenyalat que serà “quan la situació ho permeta”, encara que ha afegit, “esperem que siga ràpid”.

Sobre aquest tema ha matisat que la possibilitat de celebració de les Falles en altres dates estarà condicionada pel que aconsellen i dictaminen les autoritats sanitàries i, en el cas de poder celebrara, “es valorarà comptant amb el parer del món faller i amb els sectors implicats”.

L’alcaldessa ha assenyalat també que aquesta vesprada es reunirà a Castelló una comissió interdepartamental per a continuar treballant i protocol·litzar les actuacions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari