Borriana adaptarà la celebració del 9 d'Octubre per les mesures sanitàries enfront el coronavirus

Borriana adaptarà la celebració del 9 d'Octubre per les mesures sanitàries enfront el coronavirus
04/10/2020 -

Amb motiu de la commemoració del 9 d’Octubre, l’Ajuntament ha preparat una sèrie d’actes per a celebrar el Dia de la Comunitat Valenciana, adaptats a les mesures sanitàries a què obliga la situació provocada per la Covid-19.

D’aquesta manera, la festivitat se centrarà en la celebració del tradicional acte institucional del 9 d’Octubre a el Sala de Plens de l’Ajuntament a les 12 hores, en què a més es reconeixerà el personal municipal jubilat durant aquest últim any a la ciutat, i, posteriorment, la Filharmònica Borrianenca interpretarà a la plaça Major, la Marxa de la Ciutat de Borriana i l’Himne de la Comunitat Valenciana.

Enguany no es realitzarà la tradicional desfilada del 9 d’Octubre que tenia lloc després de l’acte institucional, per a evitar el risc evident que es produïsquen aglomeracions de persones que, alhora, generen el perill afegit d’una propagació indiscriminada de la malaltia.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha explicat que “hem hagut d’eliminar alguna de les activitats habituals a què el municipi ja estava acostumat, com és la cercavila amb motiu de la festivitat, i deixar-ho amb els actes institucionals i concerts que se celebraran, que sí que poden ser controlats i amb les mesures de seguretat garantides”.

El mateix 9 d’octubre de vesprada, a les 18h al CMC Mercè, està previst un concert per a públic infantil, l’entrada del qual serà gratuïta fins a completar l’aforament. Es tracta d’un espectacle d’animació musical ‘proposta per Salva el Mussenacitu’ amb música en valencià, sons i danses en directe, de creació pròpia i inspiració local i tradicional.
L’espectacle compta amb temes que parlen de la nostra mar Mediterrània, les nostres illes, les nostres muntanyes i la mitologia…, en definitiva, un viatge musical participatiu per a moure tot el cos al mateix temps que s’aprén dels paisatges i de la província de Castelló.
A més, el mateix divendres dia 9 a les 23.00 hores es dispararà un castell de focs artificials organitzat per la Diputació de Castelló per a celebrar per primera vegada el 9 d’Octubre de manera oficial juntament amb 4 castells més, simultanis, en les localitats de Benicarló, la Vall d’Uixó, Almenara i Altura. Una iniciativa de la corporació provincial per a donar suport a les empreses pirotècniques radicades a la província, com una acció de suport al sector, al qual la crisi generada per la Covid-19 està afectant de manera molt greu.

Per això, la Diputació ha optat per disparar els cinc castells en els localitats en les quals les empreses pirotècniques tenen la seua seu, per la qual cosa el castell a Borriana serà a càrrec de Pirotècnia Martí SL.

Dins de les activitats programades al voltant del 9 d’Octubre a Borriana, l’agrupació musical local, Borriana Big Band, presentarà el 12 d’octubre a les 19h al Teatre Payà, el nou disc ‘Peix enamorat’. El preu de l’entrada serà de 5€ en platea i de 4€ en l’amfiteatre. Les entrades anticipades es poden adquirir en Buraudio, el dimarts de 10h a 13h i el dijous de 17h a 19h.

L’agrupació dirigida per Juanjo Carratalà ja compta amb un recorregut important en l’escena musical valenciana, i ha estat nominada en els diferents premis de la música valenciana. Aquesta vegada, presentarà el seu segon disc amb convidats que faran del concert una oportunitat gairebé única de poder escoltar la seua música en directe.

Tots els esdeveniments estaran adaptats a les normatives sanitàries vigents.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari