Borriana programa un cicle de cinema en valencià amb quatre projeccions

El VI Festival de Cinema Ciutadà Compromés arriba aquest novembre al Teatre Payà de Borriana

Borriana programa un cicle de cinema en valencià amb quatre projeccions
10/11/2020 -

El VI Festival de Cinema Ciutadà Compromés arriba al Teatre Payà de Borriana amb quatre projeccions en valencià, dues d’elles incloses dins de la campanya del 25N, i amb la projecció de la pel·lícula La mort de Guillem. Amb aquesta proposta, l’Ajuntament de Borriana torna a apostar per la cultura segura i projectarà cinema aquest mes de novembre, amb totes les mesures sanitàries i de seguretat vigents.
Seran quatre projeccions de cinema en valencià amb les quals l’Ajuntament se suma a la iniciativa de la qual forma part la Generalitat Valenciana, l’Institut Valencià de Cultura, Ajuntament de València i Acció Cultural del País Valencià.

Els pròxims dijous del mes de novembre es projectaran tres pel·lícules, Assemblea, el documental Rol & Rol i el curtmetratge Dóna, les dues últimes centrades en el feminisme, i el 10 de desembre, coincidint en el dia dels Drets Humans, la projecció de la mort de Guillem, amb l’assistència de part de l’equip de la pel·lícula.

El regidor de Normalització Lingüística, Vicent Granel, ha explicat que es tracta d'”una oportunitat de tornar a tindre cinema en el nostre teatre” i que, a més, siga “de temàtiques molt interessants perquè joves i persones de totes les edats puguen gaudir d’un moment d’oci i també de conéixer temes actuals”.

D’aquesta manera, aquest dijous 12 de novembre a les 19 h es projectarà Assemblea, dirigida per Àlex Montoya. Una proposta que qüestiona amb humor el concepte mateix de participació. El llargmetratge compta l’última assemblea abans de l’estiu i on es vol tirar avant i coste el que coste la proposta de text definitiu referent al concert. Totes a una, respectant la pluralitat ideològica com el torn de paraula…, si és que això és possible. La clau està en els matisos.

El dijous 19 de novembre a les set de la vesprada serà el torn del documental Rol & Rol, dirigit per Chus Gutièrrez. La pel·lícula reflexiona sobre el paper que exerceixen els mitjans de comunicació, la publicitat i la ficció en la construcció de models de rol femenins, i com aquests afecten la manera de pensar de la societat i a la presa de decisions vitals i professionals de les dones, i també dels homes. Planteja qüestions com si una representació menys estereotipada i més real pot influir positivament en la visió de la dona com a líder i en la construcció d’una societat més igualitària.

El dijous 26 de novembre a les 19 h, es projectarà el curtmetratge Dóna dirigida per Marga Melià, de la productora Nuu Films. La peça conta que moments abans de morir i després de tota una vida de silenci, una dona decideix explicar-li els seus terribles secrets a un psiquiatre del centre en el qual es troba reclosa. Una història tràgica, plena de suspens, que parla sobre tres generacions de dones marcades pel masclisme en un entorn opressiu i asfixiant.

Finalment, el 10 de desembre es projectarà la pel·lícula La mort de Guillem, dirigida per Carlos Marqués-Marcet, amb l’assistència de part de l’equip que l’ha feta possible.

Vicent Granel anima a la ciutadania a gaudir d'”un moment d’oci amb la projecció d’aquestes pel·lícules, alhora que es visualitzen problemes que es troben presents en la societat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari