Constituït a Borriana el Punt de Comandament Preventiu del festival Arenal Sound 2022

Activat de manera preventiva des d’avui a les 7 hores per a prevenir i coordinar les possibles emergències que puguen produir-se en el transcurs del festival

Constituït a Borriana el Punt de Comandament Preventiu del festival Arenal Sound 2022
02/08/2022 -

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha presidit aquest matí a les 7h la constitució del Punt de Comandament Preventiu (PCP) per a l’Arenal Sound 2022, en la zona del festival, per a coordinar les possibles emergències que puguen produir-se en el transcurs del festival que se celebra des d’avui dimarts dia 2 fins al dilluns 8 d’agost, en què es preveu una afluència de prop de 60.000 persones diàries.

A la constitució de la PCP han assistit representants d’Emergències de la Generalitat Valenciana, comandaments de la Policia Local i de la Unitat del Cos Nacional de Policia adscrita a la Comunitat Valenciana, representants de l’organització del festival, així com el primer tinent d’alcalde i regidor de la Zona Marítima i Serveis Públics, Vicent Aparisi, la regidora de Sanitat, Lolín Carbonell, el regidor d’Ordenació del Territori i Activitats, Bruno Arnandis, i el director Territorial de Justícia i Interior, Miguel Ángel Guillén.

Seguint el que s’estableix en el Pla d’Emergència municipal per al festival Arenal Sound 2022, s’ha declarat la fase de preemergència i s’ha constituït la PCP com a òrgan de coordinació dels dispositius preventius d’urgència i emergència previstos en el Pla, per a garantir una actuació coordinada entre el Pla d’Autoprotecció i els diferents Plans de Protecció Civil.

Després de constatar, verificar i repassar tots els recursos operatius col·laboradors en matèria de protecció civil, bombers, recursos sanitaris, voluntaris, forces i cossos de seguretat, s’ha realitzat una primera visita a les zones de descans i de concerts del festival per a inspeccionar les diferents àrees per a comprovar que es compleixen les mesures d’autoprotecció d’emergències de l’organització i les previstes en el Pla d’emergències municipal.

Durant la visita, l’alcaldessa ha indicat que en el transcurs del festival i a partir d’avui les inspeccions per a cerciorar-se del compliment de les mesures d’emergències es duen a terme diàriament per part de la Policia Local.

Així mateix, ha recordat que el Pla Municipal d’Emergències del festival conté el dispositiu d’autoprotecció que porta a cap l’organitzador de l’esdeveniment i el dispositiu preventiu de suport extern que organitza l’Ajuntament, així com els esquemes de coordinació, direcció i activació dels diferents plans aplicables en funció del tipus d’emergència que puga produir-se i les competències de la gestió de l’emergència.

L’objectiu principal, ha manifestat, és “aconseguir reduir al mínim les conseqüències desfavorables, tant humanes com materials, que pogueren derivar-se en cas que hi haguera una emergència en el transcurs del festival Arenal Sound”.

Per a la qual cosa, a través del Pla d’Emergència s’ha planificat, organitzat i coordinat els recursos humans i materials necessaris per a la prevenció i actuació davant dels riscos que puga provocar una situació d’emergència. Raó per la qual s’ha establert el dispositiu preventiu integrat pels membres dels serveis d’urgències, emergències i seguretat.

A més, la Policia Local de Borriana també ha adequat la Sala Cecopal (Centre de Coordinació Operatiu Municipal) per a la gestió d’emergències en cas que s’haguera de constituir per haver-se produït alguna situació d’emergència, en el qual s’ha instal·lat aquest macroplànol del terme municipal i s’han col·locat els terminals informàtics de la sala de comunicacions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari