Costas avança en la redacció del projecte de l'espigó de la Serratella de Borriana

El projecte de regeneració d’aquesta zona del port eixirà a exposició en els pròxims 10 dies

Costas avança en la redacció del projecte de l'espigó de la Serratella de Borriana
25/02/2022 -

La Direcció general de Sostenibilitat de la Costa i de la Mar, que depén del Ministeri de Foment, s’ha compromés a continuar avançat en el projecte de regeneració del port de Borriana. Així ho ha anunciat l’alcaldessa de la localitat, Maria José Safont, qui ha mostrat la seua “satisfacció moderada” després de la reunió a Madrid del passat dilluns amb fonts ministerials.

D’aquesta manera, el projecte de regeneració de l’espigó de la Serratella de Borriana ja ha finalitzat la fase de redacció i en el termini de deu dies es presentarà a exposició pública.

Concretament, s’actuarà en aquest espigó, considerat de prioritat alta, i amb un pressupost de 5,5 milions es preveu emprar 400.000 metres cúbics d’arena per a crear una nova platja en aquesta zona i protegir la Serratella.

D’altra banda, també estan previstes actuacions de rehabilitació de l’espigó en forma de L situat al nord, al costat de la desembocadura del riu, i que protegiria les Terrasses i el port per evitar inundacions.  Així i tot, el projecte encara està pendent de ser pressupostat i publicat en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

En aquest sentit, des del consistori municipal, expliquen que durant la reunió la Direcció General va expressar el seu compromís per agilitar la posada en marxa d’aquests dos projectes perquè “les bones intencions ara estan avalades i acompanyades de fons econòmics europeus”.

Desperfectes durant els transports d’arena

L’Ajuntament de Borriana fa anys que denuncia els desperfectes que causen als carrers del municipi els trasllats d’arena des de la platja de l’Arenal a altres platges pròximes.

Per aquesta raó, Safont ha celebrat la millora de la comunicació amb les empreses que duen a terme aquests treballs per a informar l’Ajuntament de les actuacions que es faran.

D’aquesta manera, la primera edil puntualitza que se sol·licitarà que si durant aquest procés es danyen els camins del municipi, hauria de ser el departament de Costes l’organisme “que hauria de reparar-los o assumir la despesa”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari