Borriana suspén la celebració de les Creus de Maig pel COVID-19

Borriana suspén la celebració de les Creus de Maig pel COVID-19
08/04/2020 -

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha anunciat la suspensió de la celebració de la festa de les Creus de Maig 2020, previstes per al primer cap de setmana del mes de maig, una resolució que ha sigut consensuada prèviament amb la Federació de Falles de Borriana, després de prolongar-se l’Estat d’Alarma i el confinament fins al 26 d’abril.

Segons ha explicat l’alcaldessa, “seguint els criteris de prudència i responsabilitat”, les 19 comissions falleres i el Consistori han optat per suspendre la celebració de les tradicionals Creus de Maig, una decisió que obeeix a “la incertesa de l’evolució de la crisi sanitària, econòmica i social”.

Maria Josep Safont ha assegurat que es tracta d’una decisió “dolorosa, però necessària”, perquè “ens trobem davant d’una situació d’incertesa en relació al que passarà en les pròximes setmanes”. I ha afegit que per tots és sabut que la preparació de les Creus requereix molt temps de “treball en comú, compartit, reunions, compres, organització, etc. Una preparació que, davant la situació de l’Estat d’Alarma, no es pot dur a terme”.

Per aquest motiu, aquest Ajuntament, ha remarcat l’alcaldessa, “ha d’adoptar amb responsabilitat, decisions que no ens haguera agradat haver de prendre, però que són necessàries d’acord amb la situació excepcional en la qual ens veiem immersos. No sabem quines restriccions haurem de patir una vegada finalitze la pròrroga de l’Estat d’Alarma, raó per la qual no podem deixar a la improvisació l’organització d’una festa tan nostra i emblemàtica.
D’aquesta forma, les Creus de Maig de Borriana, declarada Festa d’Interés Turístic Provincial han quedat suspeses, enguany, davant la incertesa de les mesures que s’adopten en pròximes setmanes i amb la finalitat d’evitar que es continue propagant aquesta pandèmia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari