Borriana distribuirà 20 tauletes digitals amb Internet per a arribar a l'alumnat més vulnerable del municipi

Borriana distribuirà 20 tauletes digitals amb Internet per a arribar a l'alumnat més vulnerable del municipi
12/05/2020 -

L’Ajuntament de Borriana distribuirà entre l’alumnat en situació vulnerable del municipi les 20 tauletes amb targeta de dades que ha adquirir el consistori per a complementar l’oferta de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana, destinades a l’alumnat sense recursos perquè puga seguir el curs de manera telemàtica.

A més, les àrees d’Educació i Serveis Socials han tramitat, a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVHA), la instal·lació de 50 connexions wifi, per a 50 tauletes digitals més sense targeta de dades que han proporcionat els mateixos centres al seu alumnat, per tal que puguen fer ús d’internet i puguen seguir les activitats de la resta de l’alumnat en aquest període de confinament.

Aquest matí s’han entregat les vint tauletes digitals a les direccions dels centres que n’han obtingut, juntament amb les corresponents targetes amb connexió a internet, i se’ls han explicat els passos d’instal·lació i ús de les tauletes digitals. Aquesta setmana se cediran les tauletes a l’alumnat fins a final de curs, per tal d’arribar també a l’alumnat que té dificultats per a seguir l’aprenentatge en lìnia des de casa per no disposar a casa seua de dispositius electrònics. A final de curs hauran de tornar-les als centres.

El regidor d’Educació, J. Ramon Monferrer, ha destacat l’esforç de les institucions i el treball complementari en aquest tipus d’iniciatives, entre la Generalitat i l’Ajuntament, i ha mostrat el seu agraïment a la Conselleria d’Educació per aquesta iniciativa. Perquè, segons ha valorat, “les xiquetes i els xiquets de contextos més vulnerables han de tindre les mateixes oportunitats educatives que la resta de companys i companyes”.

Els dispositius adquirits per l’Ajuntament de Borriana tenen les mateixes característiques que els que han enviat la Conselleria d’Educació a l’alumnat dels instituts i col·legis; són tauletes Huawei amb targeta integrada de Telefónica. Cal assenyalar que els dispositius tenen connexió pròpia a la xarxa durant un mínim de dos mesos, si cal es poden prorrogar, i ja estan activats i preparats per a funcionar.

Des de la regidoria d’Educació, ha indicat el regidor de l’àrea, s’ha acordat amb els centres educatius el repartiment de les tauletes, que són de propietat municipal i estaran gestionades per cada centre i, quan s’acabe el curs, les famílies tornaran les tauletes al centre i l’Ajuntament podrà demanar-les o cedir-les per al proper curs al mateix centre o a un altre que puga necessitar-les.

La direcció dels centres també haurà de seguir un protocol per a recollir aquest material, adquirit per a “disminuir la bretxa digital a Borriana”, ha explicat Monferrer. Membres dels equips directius inclosos en aquesta iniciativa arreplegaran els dispositius en dependències municipals, on s’han pres mesures per a garantir el distanciament.

Pla ‘MULAN’ de formació a distància

Cal recordar que des de la Conselleria d’Educació s’està potenciant la formació asincrònica de tot l’alumnat d’Infantil, Primària, Secundària, FP i Batxillerat mitjançant el pla ‘MULAN’, que disposa d’eines informàtiques diverses organitzades per nivells educatius.

A més, l’alumnat disposa de seguiment i aprenentatge en línia mitjançant la comunicació telefònica amb el personal docent, que va marcant les pautes d’aprenentatge mitjançant els llibres de text de Xarxa Llibres i els materials curriculars elaborats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari