El 75 aniversari del Campanar passa a còmic per a Primària i Infantil de tot Borriana

Es repartiran més de 5.000 exemplars que l’artista gràfic Pedro Cifuentes ha elaborat per a explicar la història del Campanar de la ciutat a tot l’alumnat del municipi

El 75 aniversari del Campanar passa a còmic per a Primària i Infantil de tot Borriana
03/12/2020 -

Les regidories de Cultura i Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Borriana han presentat el còmic sobre el Campanar, realitzat i editat dins de les activitats per a la commemoració del setanta-cinc aniversari de la reconstrucció del Campanar, que es va iniciar el mes de novembre passat i que tindrà activitats i iniciatives durant tot un any.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, el dibuixant, Pedro Cifuentes, i el comissari de l’aniversari, Vicent Perarnau, han donat a conèixer les vinyetes que es repartiran als centres educatius de la ciutat perquè es distribuïsquen a tot l’alumnat de les etapes d’Infantil i Primària, així mateix, també es remetran als centres uns pòsters amb una de les parts de la història.

Per tant, més de 5.000 exemplars del còmic es repartiran per tota la població entre alumnes dels centres educatius de Borriana. Aquesta auca ha sigut realitzada en format còmic pel professor i dibuixant borrianenc Pedro Cifuentes amb l’assessorament de l’historiador de l’art Vicent Perarnau.

Segons han indicat, la il·lustració “explica la reconstrucció de la torre de campanes, reprodueix un dels plànols originals del projecte amb les dades més significatives del monument, els personatges més rellevants de la fita, així com la història de com es va derrocar i es va tornar a construir”.

El regidor de Cultura ha animat tot l’alumnat a participar de l’aniversari del Campanar i “a conèixer la nostra història de més a prop, aquesta vegada en format còmic, més atractiu per a la seua edat”.

Pedro Cifuentes és professor de Ciències Socials en ESO des de 2008, i membre del Comitè Coordinador de la Xarxa de Docents per al Desenvolupament. La seua labor com a introductor i divulgador de l’ús del còmic amb finalitat didàctica ha sigut reconeguda amb el premi Nacional d’Educació per al Desenvolupament (2010), el premi Materials Didàctics Comunitat Valenciana (2011), el premi al Professor Destacat de la Generalitat Valenciana (2019) i el premi Cope Castelló d’Educació (2020).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari