El Centre de les Arts Rafel Martí de Viciana inicia el curs amb normalitat en totes les activitats a Borriana

El pla de contingència ha sigut ben acollit pel professorat i l’alumnat, que ja ha començat les classes

El Centre de les Arts Rafel Martí de Viciana inicia el curs amb normalitat en totes les activitats a Borriana
01/10/2020 -

El Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana de Borriana ha iniciat aquesta setmana el nou curs amb “normalitat”, tot després de diversos mesos sense l’activitat intensa que el caracteritza. El pla de contingència i protocol d’actuació preparats, elaborats per a afavorir la convivència entre la seguretat sanitària i l’ensenyament i el gaudi de les arts, han funcionat amb efectivitat tant per al professorat i com per alumnat.

De l’inici del curs, l’edil de Cultura, Vicent Granel, ha destacat “les ganes de l’alumnat i del professorat per començar el curs”, i el resultat de les mesures de prevenció que s’han pres perquè les activitats “es realitzen amb total tranquil·litat”, i així ho han percebut i comprovat pares i mares.

El regidor ha reconegut que, inicialment, hi havia “alguns nervis per part de les famílies i del professorat sobre com aniria l’inici del curs” però, ha assegurat, “s’han dissipat tots els temors i moltes famílies ens han transmès la seua tranquil·litat per com s’havien organitzat les entrades i les eixides, la circulació pel centre i en general l’atenció prestada a l’alumnat, especialment als més xicotets”.

Així doncs, al carrer Sant Pere Pasqual es van poder vore les cues ordenades per grups i en horaris escalonats que van evitar la imatge, que en altres anys haguera sigut clàssica en el centre, de les aglomeracions de famílies, alumnat i professorat a l’entrada, en la secretaria, o a les portes de les aules.

Sobre aquest tema, Vicent Granel ha subratllat que la conscienciació conjunta de famílies, alumnat i professorat “ha aconseguit que els primers dies hagen sigut satisfactoris i segurs en el centre”. Les classes s’han tornat a omplir de música, de dansa i d’arts plàstiques amb alumnat infantil i adult; “amb unes ganes tremendes de reprendre l’aprenentatge allà on s’havia deixat i de gaudir de l’experiència de l’ensenyament amb el professorat al seu abast”, ha valorat.

Segons el responsable municipal de l’àrea de cultura, les mesures aplicades passen per “la restricció de l’accés al centre solament al professorat i a l’alumnat. La resta de persones el fan mitjançant cita prèvia. Igualment, la matrícula del curs que encara continua oberta ha sigut realitzada íntegrament mitjançant un procediment telemàtic personalitzat”, ha aclarit.

D’altra banda, ha explicat, l’alumnat menor de 12 anys és arreplegat i acompanyat a l’eixida principal del carrer Sant Pere Pasqual, està senyalitzada per a evitar aglomeracions i fer les entrades i les eixides més àgils. A més, s’han programat els horaris d’entrada al centre de manera escalonada per a evitar les mateixes aglomeracions, i s’han creat protocols d’actuació per al professorat i per a l’alumnat.

Igualment, s’ha senyalitzat la circulació per tot el centre per a fer efectiva en tot moment la distància física de seguretat, i s’han senyalitzat les classes per a situar l’alumnat dins de les aules respectant les distàncies de seguretat i s’han reduït les ràtios.

Així mateix, el centre ha adquirit material de seguretat sanitària com ara mampares, desinfectant per a totes les aules, catifes desinfectants, etc. També s’ha decidit reforçar la neteja en les hores de major concurrència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari