L'emotiva i solemne Ofrena i la ‘cremà’ tanquen l'últim dia de les Falles de Borriana 2021

L'emotiva i solemne Ofrena i la ‘cremà’ tanquen l'últim dia de les Falles de Borriana 2021
12/10/2021 -

En l’última jornada de Falles 2021, Borriana ha celebrat la tradicional Ofrena a la Mare de Déu de la Misericòrdia, que una vegada més s’ha convertit en l’acte més solemne i, per a moltes falleres i fallers, el més emotiu del conjunt d’actes de les festes josefines.
Les 19 comissions falleres de la ciutat s’han donat cita al voltant del col·legi Salesià, des d’on s’ha iniciat la desfilada pels carrers principals de la ciutat fins a arribar a la plaça Major. Una darrere de l’altra, escalonadament, han anat accedint a l’escenari i han depositat les seues flors com a ofrena a la patrona de la ciutat, la Mare de Déu de la Misericòrdia, sota el tapís en la façana de la basílica d’El Salvador.

A més de centenars de fallers i falleres, des dels més xicotets i xicotetes fins als més veterans, també han accedit a l’escenari representants de les festes d’altres poblacions de la Comunitat Valenciana, entre les quals hi havia les Bellees del Foc d’Alacant i les seues corts, la Fallera Major Infantil de València i la seua cort, la Reina Infantil de Castelló i la seua cort i les Reines i Dames de municipis com Vila-real, Xàtiva, Dénia i Torrent, així com les components de corts d’honor i reines falleres de Borriana d’altres anys.
També han desfilat representants de falles d’altres municipis i de Gaiates agermanades amb alguna de les 19 comissions falleres de la ciutat, així com una nombrosa representació de la falla Císcar-Borriana de València, que té una relació molt especial amb la Junta Local Fallera de Borriana, i que aquest any sí que ha pogut assistir a l’ofrena en no coincidir amb les Falles de València.

El magnífic tapís dissenyat per l’artista local Juan Dualde és el mateix que es va instal·lar al mes de març passat, com a homenatge simbòlic al cicle faller interromput per la pandèmia. La imatge al·legòrica que representa recorda l’acte de la Coronació Pontifícia de la imatge de la Mare de Déu de la Misericòrdia, acte celebrat en 1999, i destaca el mateix guió o estàndard que es va estrenar en aquell acte.

Després d’haver passat totes i cadascuna de les representants falleres de les 19 comissions, les últimes a realitzar l’ofrena han sigut les Reines Falleres de Borriana d’aquest any 2021, unes emocionades i somrients Reina Infantil, Julia López, i la Reina Fallera de Borriana, Elena Pastor, que ha aconseguit aguantar l’emoció fins a pràcticament el final de l’acte. Al costat de les quals, precedint-les, anaven les Dames de la Ciutat i les components de les Corts d’Honor 2021.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, vestides les dues amb la indumentària fallera, han complit amb la tradició de depositar el seu ram, immediatament abans de les Reines Falleres, per a, tot seguit i des de l’escenari, escoltar la interpretació de la Marxa de la Ciutat i de l’himne de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari