Granel: “La unió de Cultura i Festes en Sant Blai de Borriana ha superat les expectatives”

El regidor de Cultura de Borriana destaca la consolidació d’esdeveniments com el festival emac. i el d’Arts al Carrer per impulsar el caràcter cultural i l’economia municipal

Granel: “La unió de Cultura i Festes en Sant Blai de Borriana ha superat les expectatives”

Fa cinc anys, les festes de Sant Blai van fer un pas més per a consolidar-se com una festa clau en el calendari de Borriana. I és que la seua ampliació d’un a cinc caps de setmana i el treball conjunt entre les regidories de Festes i Cultura s’ha traduït en el fet que els carrers estiguen abarrotats de veïns, veïnes i visitants gaudint de tota mena d’activitats per a escapar-se de la rutina.

“La veritat és que tire la vista arrere i veig com estan anant enguany i faig un balanç molt positiu perquè cada vegada hi ha més participació en les festes de Sant Blai. La unió de cultura i festes ha tingut molt bon acolliment i s’han superat les expectatives”. Així ho defensa Vicent Granel, regidor de Cultura de Borriana, que ja va explicar a Castelló Extra fa uns mesos que s’havia proposat consolidar aquesta cita i aconseguir que la gent “isquera al carrer” a celebrar les seues tradicions.

En aquest sentit, per a Granel, és fonamental aquesta ampliació perquè, gràcies a ella, el primer trimestre de l’any estarà replet d’activitats per a tota la família: les festes de Sant Blai se celebren entre gener i febrer i la programació de les Falles 2020 ja arranca aquesta setmana, però com sempre, la setmana fallera omplirà de pólvora i festes el mes de març.

A menys d’una setmana per a acabar la programació en honor al patró del municipi, el regidor considera que “el caràcter cultural s’ha millorat molt amb aquesta iniciativa” i, com a conseqüència, s’ha pujat el nivell d’esdeveniments com el festival emac., que aquest cap de setmana ha acollit almenys a 15.000 persones en el Centre Cultural La Mercé, amb grans artistes com Rocío Márquez en el seu cartell.

A això se suma l'”èxit” del Festival d’Arts de Carrer (FAC), una iniciativa que uneix a tota la família perquè els més xicotets de la casa gaudisquen del teatre o la dansa en els entorns del municipi, la qual cosa ha “dinamitzat la societat de Borriana”. Així mateix, s’han inclòs novetats, com és el cas de les I Jornades d’Història i Patrimoni de Sant Blai, per a donar a conéixer l’entorn de l’ermita de Sant Blai i el seu projecte arquitectònic per a remarcar la riquesa patrimonial del municipi.

D’altra banda, Granel explica que, més enllà d’aconseguir que els veïns i veïnes tinguen una àmplia programació cultural que reforce les tradicions, les festes de Sant Blai també són molt positives per al comerç local, “ja que es dinamitza i això repercuteix en l’economia municipal”. “Cal seguir així des de l’ajuntament, impulsant aquest tipus d’iniciatives per a posar en valor el nostre caràcter cultural i ajudar, al mateix temps, als nostres comerços”, conclou.

Així, en els pròxims dies, la ciutadania de Borriana aprofita les últimes activitats de la programació de Sant Blai 2020 amb alguns actes clau: la inauguració de l’Exposició del Ninot com a aperitiu a les Falles, el Festival d’Arts de Carrer (FAC) el divendres i dissabte i la III Ruta a cavall.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari