Escolars participen en la plantació d'un bosc litoral de tamarius a la Malva-rosa de Borriana

Escolars participen en la plantació d'un bosc litoral de tamarius a la Malva-rosa de Borriana
15/05/2021 -

Un grup d’escolars de Borriana ha participat en la plantació i reforestació en la zona de la platja de la Malva-rosa, que la Regidoria de Sostenibilitat Mediambiental està duent a terme en la zona litoral.

Els xiquets i xiquetes del col·legi Pare Vilallonga han sigut els protagonistes d’una jornada en què s’ha plantat un bosc de fins a 12 exemplars de tamarius per a continuar amb la implantació d’aquesta espècie en aquesta àrea de la platja.

Com ha explicat el regidor de l’àrea, Bruno Arnandis, “aquest tipus d’iniciatives són importants per a potenciar la consciència ambiental i també per a augmentar el coneixement sobre l’ecologia i la flora”.
Així, Arnandis ha destacat que s’ajuda al fet que els xiquets i xiquetes “prenguen consciència sobre la importància de la conservació d’espais naturals i sobre la importància de conservar i cuidar les plantes autòctones”.

Els escolars, que han estat assistits per operaris de Via Pública i de personal de l’empresa de jardineria Burjardí, han participat d’aquesta forma en la creació d’un bosc o parc litoral en aquesta zona de la platja, que forma part de la servitud de protecció de costes.

Per les seues característiques el tamariu (tamarix gallica) és una espècie d’arbre molt adequada per a les zones costaneres, a causa de la seua bona adaptació a sòls amb alts nivells de salinitat.
Arnandis ha assegurat que en els últims quatre anys, a través de campanyes com les del Mes de l’Arbre, s’han arribat a plantar en les diferents zones “prop de 1.000 exemplars de diferents espècies autòctones”.

Sobre aquest tema, ha valorat el treball dels centres educatius i associacions col·laboradores com la Fundació Limne, l’Agrupament Escolta de Borriana o les associacions de veïns per a “recuperar i millorar els espais naturals de Borriana”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari