L'Escola Infantil Príncep Felip de Borriana començarà el curs amb el centre renovat

Els tècnics constaten que l’aluminosi que afectava les biguetes del sostre es trobava en una fase avançada en alguns punts, raó per la qual l’obra requeria una execució urgent

L'Escola Infantil Príncep Felip de Borriana començarà el curs amb el centre renovat
20/08/2021 -

Les obres de renovació de les cobertes de l’Escola Infantil Príncep Felip avancen a bon ritme i el curs començarà amb normalitat el proper 6 de setembre amb el centre renovat.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha informat que “les obres s’estan realitzant segons el que s’havia previst, per la qual cosa no afectaran l’inici del nou curs escolar”. La primera edil ha explicat que “s’han aprofitat els mesos d’estiu per a minimitzar l’impacte de la reforma en l’activitat educativa del centre i poder realitzar així aquestes importants obres d’urgència amb totes les garanties que es requereixen”.

En aquest sentit, els tècnics de l’obra han constatat que l’aluminosi que afectava les biguetes del sostre es trobava en una fase avançada en algunes de les cobertes de l’edifici, per la qual cosa la reforma requeria fer-se amb immediatesa per a evitar tot tipus de riscos per als usuaris. Cal recordar que en el seu moment es va decidir anul·lar l’ús d’alguns espais per seguretat.

Els treballs sobre les cobertes de l’edifici tenen un pressupost de 186.224 euros, amb els quals s’han substituït les infraestructures de les teulades de l’edifici i s’està impermeabilitzant el conjunt de terrats del centre.

A més, s’ha aprofitat per a substituir i actualitzar les conduccions principals de les instal·lacions d’aigua i electricitat, amb més de 40 anys. Raó per la qual, entre altres actuacions, s’han desmuntat i retirat cinc depòsits d’aigua de fibrociment, un material que ha de ser eliminat de les construccions pel risc nociu del compost.

L’alcaldessa de Borriana ha indicat sobre aquest tema que “l’edifici ja necessitava una reforma després de tants anys, cal no oblidar que la seua construcció data de 1974. Amb aquesta actuació es garanteixen quaranta anys més de vida de l’actual edifici”.

Les obres van començar a principis de juliol, en acabar el curs escolar, després que els usuaris del centre, primer, i els tècnics municipals, després, advertiren del despreniment progressiu de fragments de les biguetes autoportants d’una de les sis cobertes del centre, la més gran, que va ser aïllada immediatament.

En aquell moment l’Ajuntament va encarregar una inspecció per a conèixer l’estat de conservació dels sostres de l’edifici, que va confirmar la pèrdua de resistència del ciment aluminós de les biguetes, sobretot en el bloc que correspon al menjador, per la qual cosa es va decidir mamprendre aquesta reforma amb urgència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari